Zagrebačka “gruntovnica” uskoro seli iz NSK

Zagrebačka “gruntovnica” uskoro seli iz NSK

Zagrebačka »gruntovnica« od ožujka više neće biti na sadašnjoj lokaciji, u sklopu zgrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK). Naime, Vlada je na sjednici prošlog četvrtka, 10. siječnja dala suglasnost Ministarstvu pravosuđa da na teret državnog proračuna sklopi ugovor o zakupu poslovnog prostora u Sky Officeu na zapadu Zagreba za potrebe smještaja Zemljišnoknjižnog odjela zagrebačkog Općinskog građanskog suda. »Gruntovnica« će tako privremeno biti preseljena iz NSK jer će taj prostor biti središnje mjesto za provedbu predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine. No za tri godine »gruntovnica« se neće vraćati u prostor NSK, već će uredi biti preseljeni u novi prostor u sklopu bivše vojarne na Selskoj.

Budući da Ministarstvo državne imovine nije raspolagalo nekretninom u vlasništvu države koja bi karakteristikama i površinom odgovarala potrebama Općinskog građanskog suda, Ministarstvo pravosuđa se nakon prikupljanja ponuda odlučilo za zakup poslovni prostor Sky Officea u Ulici Roberta Frangeša Mihanovića.

Ukupna zakupljena površina iznosi 3357 četvornih metara (zajedno s parkirnim mjestima i skladišnim prostorom), a koristit će se od 1. ožujka 2019. do 28. veljače 2022. godine.

Mjesečna zakupnina iznosit će 425.396 kuna, uključujući troškove za režije, što je za tri godine zakupa ukupno 15,3 milijuna kuna. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni