“Zagrebačka gora” – besplatna lutkarska predstava za djecu

“Zagrebačka gora” – besplatna lutkarska predstava za djecu

U predstavi igraju i pjevaju Sandra Bagarić, Jakov Jozić, Luka Stilinović, Marina Stanger i Josipa Oršolić

U Centru za kulturu i informacije Maksimir, u četvrtak, 28. listopada Lutkarsko kazalište “Za bregom” održat će predstavu “Zagrebačka gora”. Lutkarska predstava počinje u 19 sati. Namijenjena je djeci u dobi od 4 do 10 godina, a ulaz je slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta.

Tko zna kada je viđen posljednji medvjed na Zagrebačkoj gori ili Medvednici? I koje sve endemske i ljekovite biljne vrste samo tu niču i rastu te zašto i kada je Medvednica proglašena Parkom prirode? Lutkarski igrokaz za djecu Zagrebačka gora ima odgovore na postavljena pitanja, u kojem su glavni likovi medvjeđa obitelj viđena na Medvednici davne 1927. Tada, a i sada stanovnike Medvednice liječi endemsko bilje koje raste na njezinim obroncima.

Jedne noći, davne 1981. – prije točno 40 godina na proplanak Oštricu istovareno je gradsko smeće. Što se tada dogodilo saznat će se u poučnoj, veseloj, raspjevanoj i umjetnički vrijednoj lutkarskoj igri Lutkarskoga kazališta „Za bregom“

Ovom igrom LK „Za bregom“ najmlađe Zagrepčane uvodi u ovogodišnje slavlje obilježavanja 40. obljetnice proglašenja Zagrebačke gore parkom prirode. I to nije sve – likovi lutke igrokaza pokazat će gledateljima kako se čuva mir i veselje najveće i najraskošnije zagrebačke šume.

Osobita komorno-glumačka poetika

Lutkarsko kazalište «Za bregom» baštini komorne lutkarske predstave za djecu. Predstave koje se igraju mišljene su i pripremljene za izvođene u komornom kazališnom prostoru te u dnevnom boravku dječjeg vrtića, školskoj učionici, knjižnici – uvijek za najviše stotinu gledatelja. Ograničen broj gledatelja uvjetovan je osobitom komorno-glumačkom poetikom, koju Kazalište drži nužnom i primjerenom dobi svojega gledateljstva.

Osobita komorno-glumačka poetika ima uporište u zanimljivom i jasnom sadržaju, u glumačkim, animacijskim pojedinačnim i skupnim kreacijama te uživo izvedenim pjevanim i instrumentalnim dijelovima igrokaza. Tako i najnovija predstava Kazališta Zagrebačka gora, u potpunosti ostvaruje navedenu poetiku u koju želi uvesti i najmlađe gledatelje. Za njihov izniman i pamtljiv doživljaj jamče pomno izabrani suradnici – likovni umjetnici Antun Crljen, Miljenko Sekulić, Nikolina Manojlović Vračar, Marijana Županić Benić, Tomislav Šiško Vuković i Tihana Mikša te skladatelj Darko Domitrović.

U predstavi igraju i pjevaju Sandra Bagarić, Jakov Jozić, Luka Stilinović, Marina Stanger i Josipa Oršolić.

Predbilježbe za mjesta zaprimaju se na: nina.vesely.nekic@cki-m.com

Za odrasle u pratnji potrebna je važeće COVID potvrda ili negativan test. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni