Zagrebačka filharmonija predstavila novu sezonu

Zagrebačka filharmonija predstavila novu sezonu

Zagrebačka filharmonija je u utorak 24. svibnja u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika predstavila program za novu sezonu. Najveća novost je šef dirigent, jedan od najtalentiraniji europskih dirigenata mlađe generacije – David Danzmayr

Slaveći 145 godina orkestra i njegovih vrhunskih, profesionalnih glazbenika kao i tradicije muziciranja na najvišoj umjetničkoj razini, Zagrebačka filharmonija, unatoč vremešnosti,  sa svakom novom sezonom nastoji ići ukorak s vremenom.
Zagrebačka filharmonija ove je sezone pripremila mnoštvo raznovrsnih i visokokvalitetnih koncerata koji će zadovoljiti povećane potrebe za kulturnim sadržajima u gradu Zagrebu, ali i glazbene ukuse onih najzahtjevnijih.

Koncert otvorenja sezone uvijek je prvorazredni kulturni događaj s pažljivo biranim programom i umjetnicima –  pod ravnanjem novog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije, Davida Danzmayra, na koncertu će solistički nastupiti mladi hrvatski pijanist Aljoša Jurinić, finalist prestižnog  Frédéric Chopen pijanističkog natjecanja u Varšavi i jedini pijanist koji je sa svojih 26 godina bio pozvan nastupiti u njujorškom Carnegie Hallu.  Sezona će službeno biti otvorena 23. rujna 2016.

I u novoj sezoni Filharmonija će nastupati u tri ciklusa – Crvenom, plavom i onim posebnim – bijelim. Crveni i plavi ciklusi donose 21 koncert čiste i profinjene klasike. Filharmonija će u novoj sezoni svirati i za Arsena Dedića, svirat će i Robi Lakatoš, moći ćete slušati glazbu Walta Disneya i Devetu Bethowenovu simfoniju Odu Radosti. Predstavljen je i projekt odškrinutih vrata “Filmharmonija” u suradnji s Kinom Europa.

Filharmoniju i u novoj sezoni čekaju brojna gostovanja, nastupat će u Đakovu, Međugorju, Zadru, Vukovaru, Salzburgu, Sloveniji i Kini. U novoj sezoni ostvarena je i suradnja s Obrtničkom komorom Zagreb.

Suradnja sa Zakladom Ana Rukavina nastavlja se i u predstojećoj sezoni , s humanitarnim koncertom kojim se odaje počast Ani Rukavini i maestru Vjekoslavu Šuteju.

Novu sezonu predstavili su ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch, predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Tedi Lušetić te novi šef dirigent maestro David Danzmayr.

Zagrebačka filharmonija ulazi u novu sezonu 2016./2017. uz potporu Grada Zagreba, gradonačelnika Milana Bandića, u suradnji s Obrtničkom komorom Zagreb te prijateljima i suradnicima iz kulturnog i društvenog života.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni