Zagrebačka filharmonija predstavila CD maestra Dmitrija Kitajenka

Zagrebačka filharmonija predstavila CD maestra Dmitrija Kitajenka

Najnovije, reprezentativno CD izdanje Zagrebačke filharmonije pod umjetničkim vodstvom maestra Dmitrija Kitajenka predstavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u palači Dverce. Nosač zvuka Zagrebačke filharmonije Igor Stravinski donosi više raritetnih ostvarenja iz opusa tog slavnog ruskog skladatelja, a snimila ga je prestižna njemačka diskografska kuća Oehms Classics.

Čestitavši maestru Kitajenku, ravnatelju Mirku Bochu i svim glazbenicima Zagrebačke filharmonije gradonačelnik Bandić je rekao:
“Ovaj CD je priča o velikome uspjehu  zagrebačke pameti i  talenta  kojim je Zagrebačka filharmonija napravila važan iskorak na međunarodnome tržištu, a ta nas činjenica usrećuje i čini jako ponosnima. Također je dodao kako sada slijedi puno rada i truda kako bi se ovaj zvjezdani status zadržao i opravdao, a u što, naglasio je, uopće ne sumnja”.

Osim gradonačelnika Bandića okupljenima u palači Dverce su se obratili i maestro Dmitrij Kitajenko te ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch koji ne krije zadovoljstvo realiziranim izdanjem, koje smatra jednim od važnih koraka ostvarenih posljednjih nekoliko godina u međunarodnoj promociji orkestra Zagrebačke filharmonije. “Konkurencija na međunarodnom tržištu orkestara možda je i jača neko ikada pa je ova snimka za takvu prestižnu diskografsku kuću tim veći uspjeh i postignuće”.

Maestro je pak najavio da već ovoga četvrtka kreću u snimanje novoga CD-a na kojem će se naći djela Petra Iljiča Čajkovskog i Aleksandra Glazunova. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni