Zagrebačka filharmonija ponovno oduševila u Salzburgu

Zagrebačka filharmonija ponovno oduševila u Salzburgu

Osim u nastupu Filharmoničara, ove je godine publika u Mozartovu gradu mogla uživati i u zvonkim glasovima zagrebačkog Djevojačkog zbora Zvjezdice, koje su izazvale posebno oduševljenje

Treću Novu godinu zaredom Zagrebačka je filharmonija dočekala u Salzburgu pripremajući se za tradicionalni prijepodnevni Novogodišnji koncert u čuvenoj velikoj dvorani Festspielhausa. Pod sigurnom rukom svojega šefa, dirigenta Davida Danzmayra i ovoga je novogodišnjeg jutra orkestar doživio ovacije salzburške publike koju su razveselila djela Wagnera, Eduarda i Johanna Straussa ml., potom Verdija, ali i naših Emila Cosseta i Dubravka Palanovića.

Osim u nastupu Filharmoničara, ove je godine publika u Mozartovu gradu mogla uživati i u zvonkim glasovima zagrebačkog Djevojačkog zbora Zvjezdice, koje su izazvale posebno oduševljenje.

Koncertu je kao i prethodnih godina prisustvovao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kojemu niti ove godine nije bilo teško rano ujutro doputovati u Salzburg i podijeliti uzbuđenje sa našim glazbenicima, ali i oduševljenje s ostatkom publike u dvorani.

Salzburška velika dvorana Festspielhausa prima oko 2200 posjetitelja, a i ove je godine bila rasprodana za prijepodnevni koncert, iako je toga dana imala najavljena čak tri koncertna događaja.

Ovim je nastupom zaključen dogovoreni ciklus od tri novogodišnja koncerta u Salzburgu, a gdje će Filharmoničari biti idućeg prvog siječnja, tek ćemo morati doznati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni