Zagrebačka filharmonija nastupa u Đakovu i Argentini

Zagrebačka filharmonija nastupa u Đakovu i Argentini

Zagrebačka filharmonija je do sada nastupala u gotovo svim zemljama Europe, ali i u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu i Kini

Zagrebačka filharmonija, već je tradicionalno svakog svibnja, redoviti gost Strosmayerovih dana u Đakovu. Tako će i ove godine, 15. svibnja nastupiti ondje. Koncertom će dirigirati maestro Pavle Dešpalj, dok će solisti na ovom koncertu biti violinisti iz Ukrajine Orest Shourgot, ali i zagrebački glazbenik Martin Draušnik. Zagrebačka filharmonija će za đakovačku publiku izvesti Romantične varijacije na Krežminu temu za orkestar Pavla Dešpalja, Koncert za dvije violine i gudače u d-molu, BWV 1043, Johanna Sebastiana Bacha i 2.simfoniju u D-duru, op.73, Johannesa Brahmsa.

Osim nastupa u Đakovu, u najavi je i turneja za Argentinu. Ova petodnevna turneja započinje 22. lipnja kada Filharmonija nastupa u Buenos Airesu i završava 27. lipnja u Rosariju. U Argentini, filharmonija će biti pod dirigentskom palicom maestra Alexandera Rudina, s kojim je filharmonija ostvarila nekoliko uspješnih suradnji. Kako su nam poručili iz Filharmonije, na repertoaru osim djela Josepha Haydna i Wolfganga Amadeusa Mozarta, argentinska publika će imati priliku čuti djelo hrvatskog autora Blagoje Berse, Idile, a izvedbu zagrebačkih filharmoničara obogatit će i  solistički nastup Jasena Chelfija, vođe dionice violončelista.

Konačno, treba naglasiti kako je Zagrebačka filharmonija nastupala je u gotovo svim zemljama Europe, ali i u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu, Omanu i Kini. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni