Zagreb već u kolovozu premašio milijun noćenja!

Zagreb već u kolovozu premašio milijun noćenja!

Prva tri mjesta po broju dolazaka zauzeli su gosti iz Južne Koreje, Njemačke i Italije, dok u noćenjima prednjače gosti iz Njemačke, Italije i SAD-a

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, Zagreb je u kolovozu 2014. godine posjetilo 111.405 posjetitelja koji su ostvarili 180.947 noćenja, što u odnosu na isti mjesec 2013. godine predstavlja porast od 14 % posto u dolascima te 21 % u noćenjima. Najviše gostiju stiglo je iz Španjolske, Njemačke, Italije, Južne Koreje i Francuske.

Od siječnja do kolovoza u glavnom gradu Hrvatske boravilo je ukupno 592.308 gostiju, a ostvareno je 1.016.489 noćenja, što, također, predstavlja porast od 11 posto i u dolascima i u noćenjima. Bitno je istaknuti da je u 2014. godini već u kolovozu premašena brojka od 1.000.000 noćenja koja je prošle godine dosegnuta sredinom rujna. Prva tri mjesta po broju dolazaka zauzeli su gosti iz Južne Koreje, Njemačke i Italije, dok u noćenjima prednjače gosti iz Njemačke, Italije i SAD-a.

Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno je zadovoljna ovim odličnim rezultatima, koji iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište, i nada se da će se takav pozitivan trend nastaviti i u nadolazećim mjesecima u kojima građane Zagreba i njegove posjetitelje očekuje pregršt zanimljivih događanja (Bundekfest, Festival svjetskoga kazališta,  Srednjovjekovni dani na Medvednici, izložba Joan Miró – Remek-djela iz fondacije Maeght). (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni