Zagreb uz Milano jedini grad s redovitim natjecanjima u sinkroniziranom klizanju

Zagreb uz Milano jedini grad s redovitim natjecanjima u sinkroniziranom klizanju

Ledena dvorana Doma sportova će u u subotu i nedjelju, 18. i 19. veljače ugostiti međunarodno natjecanje u sinkroniziranom klizanju – 14. Trofej Zagrebačkih pahuljica. U Zagreb dolazi rekordna 31 ekipa iz devet zemalja s tri kontinenta s više od 600 klizačica koje će nastupiti u šest kategorija.

Zoran Kovačević, izvršni dopredsjednik organizacijskog odbora Trofeja i čovjek koji je prije 20 godina doveo sinkronizirano klizanje u Hrvatsku podsjeća da je ovaj trofej prvi put organiziran 2001. godine te je Zagreb uz Milano jedini grad koji u kontinuitetu iz godine u godinu organizira velika ISU natjecanja. »U ovih 17 godina natjecanja u Zagrebu je klizala čak 151 različita ekipa, a

dosadašnja natjecanja u živo je vidjelo 109.000 gledatelja«, rekao je Kovačević.

Ovaj sport već godinama puni Ledenu do vrha, a isto se očekuje i ovog vikenda. Dnevna ulaznica stoji 20 kuna (umirovljenici i djeca imaju slobodan ulaz), a može se kupiti preko www.ticketshop.hr ili u dane natjecanja na blagajnama Doma sportova.

»Trofej će nam biti posljednji test pred Svjetsko prvenstvo u travnju u Colorado Springsu i puna dvorana svakako bi nam pomogla da otkližemo svoje najbolje programe. Uvijek je najljepše nastupati doma, a pogotovo ove godine koja je za nas slavljenička, u kojoj slavimo 20. rođendan kluba. Kratki program klizat ćemo na francusku pjesmu Dernière Danse, a slobodni na kompilaciju Beatlesa s kojom ćemo vjerujem rasplesati zagrebačku publiku«, rekla je kapetanica naše seniorske ekipe Anamarija Kasić.

U Ledenoj će u dva dana nastupiti i čak sedam različitih ekipa Zagrebačkih pahuljica.

RASPORED NATJECANJA

Subota, 18. veljače 2017.

16.15 Svečano otvaranje

17.00 Mlađe juniorke

17.40 Juniorke

kratki program

19.00 Seniorke

kratki program

Nedjelja, 19. veljače 2017.

15.15 Mixed age

16.20 Mlađe kadetkinje

16.50 Kadetkinje

17.20 Juniorke

slobodni program

18.45 Seniorke

slobodni program

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni