Zagreb u roku 48 sati može smjestiti dvije tisuće izbjeglica

Zagreb u roku 48 sati može smjestiti dvije tisuće izbjeglica

„Pomoći ćemo koliko god bude trebalo, a izbjeglice ćemo privremeno smjestiti u dvorane“, izjavio je Bandić

Zagreb je spreman smjestiti dvije tisuće izbjeglica u roku 48 sati, koje će privremeno boraviti u dvoranama, kazao je u srijedu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dodavši kako Grad očekuje poziv resornog ministarstva i Vlade da dogovore plan djelovanja.

„Naš ured za krizna stanja i sve službe Grada su spremni, očekujemo poziv Vlade za koordinaciju. Pomoći ćemo koliko god bude trebalo, a izbjeglice ćemo privremeno smjestiti u dvorane“, izjavio je Bandić.

Gradonačelnik je naglasio kako ljudi moraju imati krov nad glavom i topli obrok.

„Najvažnije je da se pokažemo kao ljudi, da budemo solidarni s ljudima u nevolji, da ne radimo gluposti, da ne dajemo neodmjerene izjave jer se svatko od nas može naći u takvoj situaciji. Svi možemo dijeliti dobrotu, ljubav i solidarnost s tim ljudima“, rekao je gradonačelnik dodavši kako je Zagreb najveći grad s najvećim srcem, te je pozvao i sugrađane da prihvate obitelji u nevolji.

Bandić je napomenuo i kako je sinoćnji potres prošao bez posljedica kazavši kako su gradske krizne službe spremne na razini bilo koje europske metropole. (I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni