Zagreb u prosincu imao više od 160 tisuća noćenja

Zagreb u prosincu imao više od 160 tisuća noćenja

(Foto: Boris Jagačić)

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), u prosincu 2021. godine zabilježeno je 74.000 dolazaka i 161.000 noćenja. Čak 65 dolazaka te 69 posto noćenja ostvarili su strani državljani.

Uz posjetitelje iz Hrvatske, najbrojniji bili gosti iz Rusije, a slijede ih gosti iz Slovenije, BIH, Njemačke i Srbije. U noćenjima su od stranih posjetitelja na prvom mjestu bili gosti iz Rusije, a slijede gosti iz Njemačke, BIH, Slovenije i Italije.

»Iako nas još nekoliko dana dijeli do službenog završetka adventskih i novogodišnjih događanja u Zagrebu, zadovoljni smo s ostvarenim rezultatima. Oni pokazuju da je ovo tranzicijsko i hibridno izdanje Adventa Zagreb privuklo posjetitelje i brojne turiste«, izjavila je direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

»Posebno me veseli činjenica da je Zagreb, kao što je to bio slučaj i u godinama prije pandemije, u samom vrhu po ostvarenim turističkim rezultatima u RH«, dodala je. Zagreb je po noćenjima u prosincu u porastu od 257 posto u odnosu na 2020. godinu, a u odnosu na rekordnu 2019. godinu je na razini od 64 posto.

Bienenfeld navodi kako su prema informacijama s terena zagrebački hotelijeri bili rasprodani za Silvestrovo, a očekuju i daljnju dobru popunjenost s obzirom

Po završetku svih programa četrdesetak zimzelenih biljaka u teglama koje su ukrašavale gradske trgove, zasadit će se na javnim zelenim površinama. Medvjedići iz prolaza Oktogon, koji su bili jedna od najpopularnijih i najfotografiranijih atrakcija Adventa bit će donirani Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj ulici, najavila je Bienenfeld. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni