Zagreb u prosincu dobiva “najveći, najljepši i najosvjetljeniji” spomenik Tuđmanu

Zagreb u prosincu dobiva “najveći, najljepši i najosvjetljeniji” spomenik Tuđmanu

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu bit će postavljen do obljetnice njegove smrti, 10. prosinca, na mjestu gdje danas stoji piramida na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice, najavio je u petak novinarima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

»To će biti najveći, najljepši i najiluminiraniji spomenik prvom predsjedniku u Hrvatskoj. Ponude za izradu spomenika bit će otvorene 10. rujna, a ponude za izradu podesta i hortikulture oko spomenika 18. rujna«, najavio je Bandić.

Gradonačelnik je također istaknuo da će se granitna piramida, koja je postavljena za 900. obljetnicu grada Zagreba, premjestiti dva kilometra južnije te će biti smještena između Muzeja suvremene umjetnosti i zgrade INA-e.

Prema riječima zagrebačkog gradonačelnika, Sve skupa će, s premještajem piramide, podestom, hortikulturom, iluminacijom i pristupnim stazama, koštati oko 4,1 milijun kuna. Bandić je zahvalio svima koji su uložili napore da bi se ovaj projekt ostvario te poručio kako on osobno koordinira provedbu tog projekta. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni