Zagreb u prestižnim turističkim vodičima

Zagreb u prestižnim turističkim vodičima

Oba vodiča nude pregled različitih svjetskih odredišta, a za svako od njih je na jednoj strani ukratko opisano što ga čini posebnim te što se ne smije propustiti. Za Zagreb, tako, ističu da je to ljupki glavni grad Hrvatske; izgrađen u austro-ugarskom stilu; pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija

Prestižni turistički vodiči „501 Must-visit destinations“ i „501 Must-visit cities“, uvrstili su Zagreb u svoja popularna izdanja putnih vodiča o europskim i svjetskim destinacijama, priopćeno je iz Turističke zajednice grada Zagreba. Zagreb se tako po prvi puta našao u ovim popularnim vodičima koji se objavljuju od 2006. godine, a izdaje ih jedna od najpoznatijih britanskih izdavačkih kuća „Octopus Publishing Group“.

Oba vodiča nude pregled različitih svjetskih odredišta, a za svako od njih je na jednoj strani ukratko opisano što ga čini posebnim te što se ne smije propustiti. Za Zagreb, tako, ističu da je to ljupki glavni grad Hrvatske; izgrađen u austro-ugarskom stilu; pun crkava, muzeja i umjetničkih galerija; a čitateljima preporučuju posjetiti groblje Mirogoj, Gornji grad, park Maksimir te, naravno, Donji grad. Više o samim vodičima dostupno je na:

https://www.octopusbooks.co.uk/books/detail.page?isbn=9780753725955  i https://www.octopusbooks.co.uk/books/detail.page?isbn=9780753725979

Da Zagreb nije interesantan samo kao turistička destinacija, već i kao poslovna, potvrđuje i prošlotjedno priznanje iz Slovenije. Naime, na netom završenoj kongresnoj burzi „Conventa“ koja se održala u Ljubljani 22. i 23. siječnja, Zagreb je osvojio certifikat izvrsnosti čim je uvršten u 10 najboljih kongresnih destinacija. Turistička zajednica grada Zagreba izuzetno cijeni ovo priznanje koje još jednom dokazuje da naš grad održava uspješan kontinuitet i kvalitetu kao kongresno odredište. Podsjećamo, Zagreb je prošle godine osvojio nagradu „Meetings star“ kao najbolja kongresna destinacija jugoistočne Europe. (zg-magazin)