Zagreb u Petrinju i Sisak poslao interventne ekipe

Zagreb u Petrinju i Sisak poslao interventne ekipe

(Ilustracija: Javna vatrogasnoj postrojba grada Zagreba u ponedjeljak je dobila vatrogasno vozilo za spašavanje s visina – automobilske vatrogasne ljestve nove generacije)

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića Grad Zagreb je u Petrinju i Sisak poslao interventne timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i vatrogasce obučene za spašavanje iz ruševina. Od opreme poslan je specijalni kontejner koji sadrži opremu za spašavanje iz ruševina, 100 kreveta, pet šatora i cerade za prekrivanje krovova.

Pomoć pruža i osam ekipa zagrebačke hitne pomoći te članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Hrvatska gorska služba spašavanja-Stanica Zagreb i Zagrebački radioamaterski savez.

U Petrinji i Sisku na terenu su 54 zagrebačka vatrogasca i 12 vatrogasnih vozila uz jedno vatrogasno vozilo koje je već jučer poslano na stradalo područje.

Djelatnici gradskih ureda od jutros su na terenu na području Siska i Petrinje gdje, zajedno s timovima inženjera građevine, pomažu na uspostavi sustava za zaprimanje prvih brzih pregleda oštećenja zgrada i kuća.

Gradonačelnik je poslao poruku kako Grad Zagreb stradalom području na raspolaganje stavlja sve svoje resurse. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni