Zagrebu treba Sveučilišna bolnica

Zagrebu treba Sveučilišna bolnica

Holjevac: ‘Srpanj ove godine je ključan za Zagreb i njegovu Sveučilišnu bolnicu. EU tada otvara natječaj na temelju kojeg će dodijeliti veliki novac za izgradnju zdravstvene infrastrukture u državama članicama EU’

Potpredsjednica Gradske skupštine i predsjednica Zagrebačke nezavisne liste (ZNL) Tatjana Holjevac  u pratnji predsjednice Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb ZNL-a Anamarije Kulušić i nekoliko ZNL-ovih kandidata za Europski parlament obišla je u prijepodnevnim satima Sveučilišnu bolnicu u zagrebačkom naselju Blato. Predstavnici ZNL-a izrazili su veliko nezadovoljstvo zbog stanja bolnice za čiju izgradnju su Zagrepčani svojedobno izdvojili više od 200 milijuna eura.

„Situacija u Sveučilišnoj bolnici je danas gora nego što je bila. Bolnica nije samo propala zbog nebrige i nemara, nego je i strahovito devastirana iako u njoj postoji čuvarska služba. Grijeh je ostaviti ovu bolnicu da ovako propada. Zagrepčanima treba ova bolnica i za njen potpuni dovršetak bit će potrebno uložiti još oko 200 milijuna eura“, izjavila je Holjevac.

Poručila je kako će se ZNL snažno zalagati da se bolnica u Blatu dovrši i da će taj objekt, u viziji spomenute stranke, imati trojnu funkciju – bit će to bolnica, hospicij i terme. ZNL nudi i rješenje na glavno pitanje – otkuda nabaviti 200 milijuna eura za dovršetak Sveučilišne bolnice:

„U srpnju ove godine Europska unija otvara natječaj na temelju kojeg će dodijeliti znatna financijska sredstva za razvoj i izgradnju turističke i zdravstvene infrastrukture u zemljama članicama EU. Zagreb ne smije propustiti tu šansu, mora što hitnije izraditi projektnu dokumentaciju te se prijaviti na spomenuti natječaj i završiti ovu bolnicu. Nemojmo zaboraviti kako će u ovoj bolnici, kada se dovrši, posao naći gotovo tri tisuće ljudi. To nije mala stvar u ovim teškim vremenima“, zaključila je Holjevac.

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb ZNL-a Anamarija Kulušić također je istaknula važnost dovršetka Sveučilišne bolnice, naročito termi.“ U svijetu je u velikom trendu zdravstveni turizam. Hrvatska bi, prema nekim procjenama, godišnje od zdravstvenog turizma mogla zarađivati čak milijardu i pol eura! I zato je iznimno važno završiti ovaj kompleks“, izjavila je Kulušić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni