Zagreb – sjedište Europske baseball federacije

Zagreb – sjedište Europske baseball federacije

Povod susretu bio je službeni posjet predsjednika Esselmana Zagrebu – novom sjedištu Ureda tajnika Europske federacije nakon što je Kruno Karin na kongresu u Pragu održanom 15. veljače izabran na funkciju glavnog tajnika

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je jutros u zgradi Gradske uprave predsjednika Europske baseball federacije (CAB-e) Jana Esselmana, novog tajnika Federacije Krunu Karina, te predsjednika Hrvatskog baseball saveza Osvalda Vavru sa suradnicima.

Povod susretu bio je službeni posjet predsjednika Esselmana Zagrebu – novom sjedištu Ureda tajnika Europske federacije nakon što je Kruno Karin na kongresu u Pragu održanom 15. veljače izabran na funkciju glavnog tajnika.

Bila je to prilika i za zahvalu gradonačelniku Bandiću na podršci u kandidaturi za tu prestižnu funkciju, ali i za čestitku na tomu što su zajedno uspjeli u nakani da se, nakon Frankfurta, sjedište Europskog baseballa preseli u Zagreb.

U znak sjećanja na susret, predsjednik Esselman gradonačelniku Bandiću darovao je profesionalnu baseball palicu i lopticu, a on je za uspomenu na glavni grad Hrvatske i novo sjedište Ureda Federacije dobio monografiju ZAGREB kratka urbana povijest i zlatno desteljeće.

Inače, Europska federacija okuplja 39 zemalja članica i 120 tisuća sportaša.

Sastanku s vodstvom Europskog i Hrvatskog baseballa prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek te pročelnik za obrazovanje, kulturu i šport Ivica Lovrić sa suradnicima i voditeljica Odjela u Uredu za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Gordana Mikulić. (zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t