Zagreb se na pet dana pretvara u veliku pozornicu

Zagreb se na pet dana pretvara u veliku pozornicu

U srijedu počinje ulični festival Cest is d’ Best

Glazba, ulični teatri i zabavljači, cirkus, ples, dječji program i sportska događanja su osnovni sadržaji međunarodnog uličnog festivala Cest is d’ Best, koji će dvadeset i treći put zaredom promijeniti sliku šireg centra grada. Na Festivalu koji započinje 29. svibnja i traje do 2. lipnja nastupit će 500-tinja izvođača iz nekoliko hrvatskih gradova i 20-tak drugih država.

Tu je i 15 sastava koji će svirati na Europskom i Cvjetnom trgu te na Strossmaxerovom šetalištu. Pozornice će biti i kod sunca u Bogovićevoj, odnosno kod Krvavog mosta u Tkalčičevoj ulici.

U pet dana festivala na sedam pozornica odvijat će se oko 700 sati programa koje će izvesti umjetnici iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Australije, Čilea, Slovenije, Brazila, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Makedonije, Španjolske, Japana, Južne Koreje, Finske…

Na Cest is d’ Best-u bit će ponuda turske, indonezijske, kineske, meksičke i domaće kuhinje.

Organizatori pozivaju građane da obuku frak, trenirku, badekostim, bademantil, oboje kosu u neku ludu boju, sjednu na bicikli ili se popnu na romobil ili skejt i dođu na festival gdje će moći plesati i zabavljati se.

Program Festivala bit će dostupan na stranici: www.cestisdbest.com (ZG-m)