Zagreb se kandidira za domaćina Svjetskog prvenstva u reliju

Zagreb se kandidira za domaćina Svjetskog prvenstva u reliju

Kandidacijski reli je prvi korak prema WRC utrci, a to je nakon Formule 1 druga najgledanija utrka

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je u zgradi Gradske uprave primio generalnog direktora i promotora World Rally Championshipa Olivera Cieslu, a na sastanku se razgovaralo o mogućnosti organizacije kandidacijske utrke za Svjetsko prvenstvo u reiju u Zagrebu.

”Zahvalio bih Gradu na iskazanome interesu glede održavanja ovoga velikog sportskog događanja. Ovo je odlična prilika da Hrvatska postane dijelom WRC obitelji i da svoja vrata otvori široj reli publici”, kazao je Ciesla.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić je naglasila da bi to mogla biti idealna prilika da Zagreb i Zagrebačka županija pokažu svu svoju ljepotu. ”Ovakva manifestacija s gospodarskog aspekta ima multiplikativne vrijednosti, a svakako, jedna od njih je podizanje razine posjećenosti te širenje gradske turističke ponude. Nadamo se da ćemo uspjeti izboriti kandidaturu za ovo Prvenstvo i da ćemo održati utrku”, zaključila je pročelnica Jozić.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davor Štetner je zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na brzoj reakciji i održanome sastanku pa je dodao da, bude li sve išlo po planu, kandidacijsku utrku možemo očekivati već krajem godine. ”Kandidacijski reli je prvi korak prema WRC utrci, a to je nakon Formule 1 druga najgledanija utrka, što dovoljno govori o važnosti ovog događaja”, rekao je.

Sastanku su prisustvovali i glavni tajnik Hrvatski auto i karting savez Zrinko Gregurek i vozač relija Marin Frčko. (zg-magazin)