Zagreb šalje donaciju Varšavi za raseljene Ukrajince

Zagreb šalje donaciju Varšavi za raseljene Ukrajince

(Foto: zagreb.hr)

Kamion humanitarne pomoći koju je osiguralo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, krenuo je jutros prema Varšavi iz skladišta Crvenog križa u Heinzelovoj ulici.

Riječ je o akciji pružanja humanitarne pomoći Gradu Varšavi čiji su predstavnici poslali apel Gradu Zagrebu za pomoć pri zbrinjavanju raseljenih osoba iz Ukrajine.

Skladište Crvenog križa Zagreb je danas obišao zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

„Zbog nemilog razvoja događanja u Ukrajini svjedoci smo egzodusa ukrajinskih građana golemih razmjera, njih više od 2,5 milijuna je prešlo granice Ukrajine, a najveći dio njih se nalazi u Poljskoj. Slijedom toga Grad Varšava se obratio Gradu Zagrebu za pomoć te u koordiniranoj akciji Grada i Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, danas šaljemo humanitarnu pomoć čija je ukupna vrijednost 250.000 kuna uz trošak prijevoza od 32.000 kuna“, kazao je zamjenik Korlaet.

Napomenuo je da je preko 6000 raseljenih osoba trenutno i u Hrvatskoj, a jedan dio njih je u Zagrebu, u Motelu Plitvice i Hotelu Pleter u Rakitju.

„Za prihvat je spreman i Grad mladih, a istovremeno radimo i na pripremi 5. paviljona Zagrebačkog velesajma za eventualni masovniji dolazak raseljenih građana iz Ukrajine“, istaknuo je.

Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava je naglasio da pošiljka humanitarne pomoći sadrži osnovne potrepštine poput dugotrajnih prehrambenih proizvoda, vreća za spavanje, kutija prve pomoći, zaštitnu medicinsku opremu i pitku vodu.

Zahvalio je djelatnicima, donatorima i Gradu na brzoj reakciji i osiguravanju sredstava za ovu donaciju.

„Nadamo se kako ćemo na ovaj način pokazati da stojimo uz naše prijatelje iz Poljske i sve one koji su slijedom ovih nesretnih okolnosti raseljeni iz Ukrajine“, rekao je. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni