Zagreb raskida ugovor s koncesionarom za pročistač otpadnih voda

Zagreb raskida ugovor s koncesionarom za pročistač otpadnih voda

(Foto: Grad Zagreb)

Gradska skupština u četvrtak je usvojila zaključak o sklapanju sporazuma za izgradnju Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na treći stupanj s time da investitor u pročistač bude Vodoopskrba i odvodnja, a ne privatni koncesionar.

Skupština je, naime, izvan snage stavila Zaključak o sklapanju Trećeg dodatka Ugovoru o koncesiji, čime se raskida sporazum između Grada i dosadašnjeg koncesionara – tvrtki Zagrebačke otpadne vode d.o.o., čiji su osnivači dvije njemačke tvrtke (WTE Wassertechni GmbH i Westenergie Aqua GmbH) te Vodoprivreda Zagreb.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo da se ovom odlukom štedi 400 milijuna kuna za izgradnju samoga pročistača jer će ona moći biti financirana europskim novcem, dok 2029. godine ističe ugovor s koncesionarom, pa će cijelim pročistačem otada upravljati gradsko poduzeće Vodoopskrba i odvodnja.

Skupština je dala i prethodnu suglasnost za donošenje odluke o likvidaciji društva Blok Kvatrić, u čiji je temeljni kapital upisana nekretnina u vrijednosti od 155 milijuna i 420 tisuća kuna.

Društvo je osnovano 2020. s ciljem realizacije projekta obnove, razvoja i revitalizacije južnog dijela donjogradskog bloka u koji obuhvaća prostor omeđen Vlaškom ulicom, Trgom Eugena Kvaternika i Ulicom Pavla Šubića na istoku, Martićevom ulicom na jugu i Ulicom Marijana Derenčina na zapadu, ali za sada nije imalo poslovne aktivnosti. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni