Zagreb pri vrhu top liste gradova s najboljim restoranima

Zagreb pri vrhu top liste gradova s najboljim restoranima

Na toj se listi našao Zagreb na drugom mjestu, odmah iza Krakova, ostavivši iza sebe gradove kao što su: Istanbul, Porto, Riga Tallinn, Atena, Budimpešta i mnogi drugi

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske je u kolovozu 2013. godine posjetilo 97.697 posjetitelja koji su ostvarili 149.248 noćenja, što u odnosu na isti mjesec 2012. godine predstavlja porast od 16 % u dolascima te 12 % u noćenjima.

Stranih gostiju bilo je 89.944, a ostvarili su 135.372 noćenja, što je porast od 17 % u dolascima te 16 % u noćenjima. Najviše gostiju stiglo je iz: Italije, Španjolske, Njemačke, Francuske te Velike Britanije.

Uz porast dolazaka i noćenja koje glavni grad Hrvatske bilježi iz mjeseca u mjesec, Zagreb je ovih dana dobio i još jedno priznanje. Naime, nizozemski blog Stedentripper.com objavio je listu 10 europskih gradova s najboljim restoranima. Na toj se listi našao Zagreb na drugom mjestu, odmah iza Krakova, ostavivši iza sebe gradove kao što su: Istanbul, Porto, Riga Tallinn, Atena, Budimpešta i mnogi drugi: http://www.stedentripper.com/blog/80777/restaurant-onderzoek. Stedentripper.com je prikupio tri milijuna komentara s popularnih stranica sa savjetima za putovanja TripAdvisor i Yelp, a analizirane su ocjene restorana iz 160 europskih gradova, uzimajući u obzir odnos cijene i  kvalitete, ugođaj te uslugu.

Iz Turističke zajednice grada Zagreba poručuju kako su izuzetno zadovoljni rezultatima koji iznova potvrđuju da je Zagreb (kako zbog svoje kulturne i turističke ponude, tako i zbog raznih kongresa, sportskih događanja, koncerata, poslovnih skupova, itd.) postao nezaobilazno turističko odredište, atraktivno posjetiteljima tokom cijele godine. (zgm)

 

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t