Zagreb postao dio Europske mreže gradova bez droga

Zagreb postao dio Europske mreže gradova bez droga

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Europske mreže gradova bez droga Viggo Lutcherath u utorak su u palači Dverce potpisali rezoluciju kojom je Grad Zagreb postao dio Europske mreže gradova bez droga.

Rezolucijom se Grad Zagreb obvezao odbaciti sve zahtjeve za legalizacijom droga, sustavno promicati programe prevencije protiv droga, raditi na liječenju i savjetovanju ovisnika o drogama te raditi na suzbijanju bilo kakve zloupotrebe droga.

“Drago mi je da danas Grad Zagreb ulazi u klub 265 gradova Europe bez droga. To je jedna čast i obveza koju ja ovim potpisom u ime Zagrepčana dajem da ćemo učiniti sve da umrežimo što više hrvatskih gradova s intencijom da Zagreb i Hrvatsku budu bez droga”, rekao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga i drugih oblika ovisnosti dr. Ivan Ćelić naglasio je da su droge i dalje stalno rastuća prijetnja našim društvima koje utječu na život milijuna građana širom svijeta te je nužna koordinacija na nacionalnoj, europskoj i međunarodnoj razini.

„EACD čini jedinstvenu platformu za razmjenu znanja i najboljih praksi između donositelja odluka i stručnjaka na razini gradova”, istaknuo je Ćelić. Dodao je da je cilj Europa bez droge što nije utopistički ni neostvarivo. Poručio je da vizija napretka i zdravog življenja je ono što ujedinjuje gradove članove ECAD-a.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni