Zagreb ostaje bez posla legalizacije?

Zagreb ostaje bez posla legalizacije?

Zagreb od početka sljedeće godine više neće biti zadužen za rješavanje zahtjeva za legalizaciju. Posao bi trebala preuzeti novoosnovana Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada.

Grad Zagreb zaprimio je oko 90.000 zahtjeva za legalizaciju, a uspio je riješiti svega pet posto zahtjeva. Mrak-Taritaš tvrdi kako bi ovim tempom Zagrebu trebalo 29 godina da riješi pristigle zahtjeve

Valentina Vukoje

Gostujući u emisiji „Veto“ Jabuke TV, ministrica Anka Mrak-Taritaš najavila je kako Grad Zagreb od početka sljedeće godine više neće biti zadužen za rješavanje zahtjeva za legalizaciju. Posao bi trebala preuzeti novoosnovana Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada. Grad Zagreb zaprimio je oko 90.000 zahtjeva za legalizaciju, a uspio je riješiti svega pet posto zahtjeva. Mrak-Taritaš tvrdi kako bi ovim tempom Zagrebu trebalo 29 godina da uspije riješiti pristigle zahtjeve te kako je zbog toga nužno da posao preuzme navedena agencija. Ovom odlukom Grad će ostati bez 70 milijuna kuna koje je trebao dobiti iz državnog proračuna.

Nova radna mjesta bez novih troškova

Grad Zagreb je 22. studenog 2013.g. otvorio i nove prostrije Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet u Upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma sa ciljem kako bi se ubrzali poslovi legalizacije bespravno sagrađenih objekata. Do sada je rješen mali broj zahtjeva, a u emisiji „Veto“, Mrak-Taritaš je odbacila tvrdnje  kako postoji mogućnost da se na poslovima legalizacije u agenciji angažiraju zaposlenici Grada Zagreba, koji se bave ovim pitanjima. Naglasila je kako će se zaposliti novi ljudi na određeno vrijeme te kako to neće biti novi trošak za državu jer se 20 posto naknade koja se plaća za pojedini predmet za rad Uprave, sada više neće prosljeđivati lokalnoj samoupravi, nego državi.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet nisu željeli komentirati najave ministrice, a  gradonačelnik Milan Bandić sazvao je za sutra u 13.45 sati konferenciju za novinare na temu legalizacije bespravno sagrađenih objekata.

Ministrica želi postati gradonačelnica

Na izbornoj Skupštini Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba, 7. prosinca 2013. ministrica Mrak-Taritaš je izabrana za novu predsjednicu zagrebačkog HNS-a. U emisiji „Veto“ potvrdila je svoje ambicije da postane  gradonačelnica Zagreba na idućim lokalnim izborima. Iako su sljedeći lokalni izbori tek za tri i pol godine, ministrica vjeruje kako je pred HNS-om puno posla te kako stranka ima ljude i ideju kako voditi Grad. Na pitanje voditelja emisije Sanjina Španovića, kako planira voditi svoj resor te zahtjevnu kampanju, Mrak-Taritaš je odgovorila kako vjeruje da će to biti teško, no ne i nemoguće te da je svoje znanje pokazala u vođenju svog resora koji je poslože i doveden u red.

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni