Zagreb Open ponudio puno lijepih poteza

Zagreb Open ponudio puno lijepih poteza

Yuan je zaključila da se u igri parova očekuje vrlo dobra utakmica, budući da Mirela Đuarak i Mateja Jeger jako dobro igraju skupa

Tekst: Matej Knežević
Foto: Facebook

Zagreb Open jedan je od većih stolnoteniskih turnira koji se ovih dana održava u dvorani Doma sportova. Kako su nam rekli izbornici naših obiju reprezentacija, ovaj turnir služi za dokazivanje među mladim snagama hrvatskog stolnog tenisa s kolegama iz inozemstva, a pogotovo iz azijskih zemalja. S izbornicom hrvatske ženske seniorske reprezentacije razgovarali smo nakon susreta njezinih predstavnica protiv konkurentica iz Indije i Koreje. Tian Yuan nam je izjavila kako je jako zadovoljna što su njene cure ušle u prvo kolo. Smatra da su imale jako dobar ždrijeb, no nisu iskoristile šanse na terenu. Nadodala kako je sasvim normalno u sportu i pobijediti i izgubiti te kako to nije tragedija. Yuan je zaključila da se u igri parova očekuje vrlo dobra utakmica, budući da Mirela Đuarak i Mateja Jeger jako dobro igraju skupa.

Na njene riječi se nadovezala i mlada reprezentativka Đurak koja je izgubila 4-0 u setovima protiv Indijke Madhurike Patkarove. Sedam godina nije igrala za reprezentaciju te nije imala prevelika očekivanja. Prema njezinim riječima, želja joj je što više igrati, kako bi mogla što više napredovati. Naša druga reprezentativka, Mateja Jeger, nažalost također se oprostila od turnira u pojedinačnoj seriji. Od nje je u pojedinačnoj seriji bila bolja Koreanka Yubin Shin, koja je protiv naše igračice odigrala 4-2 u setovima. No, djevojke opći dojam mogu popraviti već večeras kada kada igraju protiv para iz Portorika.

Iako na turniru nema glavnih imena iz stolnoteniskog svijeta, to ne znači da publika, iako malobrojna, nije mogla uživati u lijepim potezima iz čitavog svijeta. O tome, ali i drugim temama, na turniru razgovarali smo i s nekadašnjom hrvatskom stolnoteniskom reprezentativkom Tamarom Boroš. Ona je u Zagreb stigla kao izbornica Luksemburga. Baš kao i hrvatski kolege smatra da su turnir i organizacija ispunili sva očekivanja, dok je konkurenciju ocijenila solidnom. Kako je istakla Boroš, njezina predstavnica Sarah de Nutte dočekuje predstavnicu Japana Honoke Hashimoto, od koje se može jako puno naučiti, budući je ovo izvrsna prilika za učenje od boljih igrača.

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Neven Karković zaključio je kako je ovaj turnir odlična odskočna daska i uvertira za nadolazeće svjetsko prvenstvo. »Svi juniori hrvatske reprezentacije dobili su priliku igrati«, rekao je izbornik, dodavši kako su je neki dobro iskoristili, ali u globalu ipak nije ostvaren zapažen rezultat. »Neka se kale u kvalifikacijama«, dodao je.

»Od glavnih igrača mi iz Saveza očekujemo puno te se nadamo dobroj predstavi, iako ovdje ima puno jakih i kvalitetnih igrača«, napomenuo je.

Karković je ustvrdio da je nadolazeće svjetsko prvenstvo kao natjecanje uz bok s Olimpijskim igrama, budući da dolazi velik broj igrača iz Azije koji u stolnom tenisu vode glavnu riječ. Važno je napomenuti i podatak, kako se svjetsko prvenstvo ove godine održava od 29. svibnja do 5. lipnja u njemačkom gradu Düsseldorfu.

Dok ovo pišemo, na teren su izašli muški predstavnici u pojedinačnim susretima. Andrej Gaćina dočekuje Rumunja Cristiana Pletea, dok će Tomislav Pucar zaigrati sa Pavelom Siručekom iz Češke Republike. Zadnji naš predstavnik, za kojeg se može reći da je iznenađenje je mladi Osječanin Vjekoslav Zovko. On će u glavnom ždrijebu igrati protiv grčkog predstavnika Panagiotia Gionisa.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni