Zagreb Open: Kojić i Simović izborili glavni turnir!

Zagreb Open: Kojić i Simović izborili glavni turnir!

»Pozitivno sam se iznenadio brojem naših predstavnika u dodatnim kvalifikacijama. Mogu biti zadovoljan, pogotovo s mlađim dečkima. Dečki su odigrali na svom nivou, možda čak i malo bolje. Prije turnira sam priželjkivao još nekog od naših u glavnom ždrijebu i to se ulaskom Kojića i Simovića ispunilo«, istaknuo je Zvonimir Korenić, izbornik stolnotenisača

Drugog dana natjecanja na Zagreb Openu, ITTF turnir Challenger kategorije u srijedu su okončana kvalifikacijska nadmetanja u muškoj i ženskoj konkurenciji. U glavni ždrijeb muškog seniorskog turnira od Hrvata plasirali su se Frane Tomislav Kojić i Miho Simović. Inače, od ranije su već ondje Ruiwu Tan i Tomislav Kolarek.

»Pozitivno sam se iznenadio brojem naših predstavnika u dodatnim kvalifikacijama. Mogu biti zadovoljan, pogotovo s mlađim dečkima Simovićem, Fučecom, Pucarom. Dečki su odigrali na svom nivou, možda čak i malo bolje. Prije turnira sam priželjkivao još nekog od naših u glavnom ždrijebu i to se ulaskom Kojića i Simovića ispunilo. To je jako dobar rezultat«, istaknuo je Zvonimir Korenić, izbornik stolnotenisača.

U 1. kolu Kojić (221. na svijetu) će igrati protiv Rumunja Ionescaa (125.), Kolarek (148.) protiv Francuza Boulousse (189.), Simović ide na nezgodnog Japanca Yoshimuru (43.), a Tan Ruiwu (87.) na neugodnog i brzog Madrida (160.), inače najboljeg meksičkog stolnotenisača. Ždrijeb je najviše iznenadio Kojića, ali iz jednog zanimljivog razloga: »Ne mogu vjerovati da je baš nas dvojicu ždrijeb spario. Ionesco mi je vrlo dobar prijatelj. Kad god je u Zagrebu spava kod mene. Bit će zanimljiva priprema susreta. On na laptopu gleda mene, ja na svom njega. Ili da ipak gledamo zajedno, ha, ha«.

»Igrali smo jedan protiv drugog zadnji put u Bundesligi, u studenom prošle godine. Izgubio sam peti set sa 12:10. Eto, onda znate što nas čeka. Nije da mi igrački ne odgovara, ali ima recimo izrazito dobar forehand i tog se treba paziti«, zaključio je Kojić.

Kod stolnotenisačica nismo bili sretne ruke. Drugog dana u igri su još bile tri predstavnice, Ivana Tubikanec, Mateja Jeger i Petra Petek, ali nijedna nije uspjela proći kvalifikacijsku skupinu. Tako da smo u glavnom ždrijebu ostali na dvije nositeljice, Tian Yuan i Lei Rakovac. Rakovac (103.) će u 1. kolu na Ruskinju Baranovu (159.), dok će Tian Yuan (85.) na Ruskinju Gusevu (138.). Više sreće imali smo na turniru do 21 godine. Do glavnog turnira probile su se dvije igračice, Mateja Jeger (184.) u 1. kolu igrat će protiv Njemice Mittelheim (82.), a Dorina Srebrnjak (319.) protiv Portugalke Shao Jieni (109.). Lea Rakovac kao nositeljica ide na Čehinju Tomanovsku (247.).

»Prije dvije godine sam ovdje bila brončana, tako da ću nastojati opravdati očekivanja. Žao mi je što nisam uspjela ući u seniorski turnir, ali s druge strane sad ću se u potpunosti orijentirati na turnir do 21 godine, ovo je moja konkurencija«, istaknula je Mateja Jeger.

Kod stolnotenisača do 21 godine u glavnom dijelu turnira imat ćemo tri predstavnika. Uz nositelje Filipa Zeljka i Tomislava Pucara, do glavnog turnira probio se Luka Fučec. I to pobjedom 3:1 nad Srbinom Nad Nemedijem. U 1. kolu Tomislav Pucar (233.) igrat će sa Slovakom Valuchom (321.), kojeg je svladao u seniorskim kvalifikacijama sa 4:0. Zeljka (212.) čeka Belgijac Allegro (326.), a Fučec (326.) ide na Belgijca Lambieta (201.).

I dok je pojedinačni dio bio vrlo dobar, u igri parova nijedan naš par nije se probio kroz kvalifikacije. Kod stolnotenisača najviše će žaliti Fučec i Čipin, dogurali su do 3. kola kvalifikacija, ali ispriječili su se Španjolci Duran i Robles pobjedivši ih sa 3:1. Šteta za obojicu, jer su dosad pokazali da su ovaj turnir u dobroj formi. U 1. kolu Kolarek i Tan Ruiwu igraju sa Španjolcima Duranom i Roblesom. Kod stolnotenisačica najdalje su došle Petek i Tubikanec, ali u 3. kolu kvalifikacija oprostile su se porazom od Luksemburžanki De Nutte i Ni Xialian sa 3:1. Od naših predstavnica u glavnom ždrijebu nastupt će Rakovac i to u paru sa Šveđankom Ekholm. U 1. kolu suparnice su im Rumunjke Ciobanu i Postoaca.

Rezultati se mogu pogledati na mrežnoj stranici Hrvatskog stolnoteniskog saveza. (hsts /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni