Zagreb Open: Hrvatice osvojile broncu u parovima!

Zagreb Open: Hrvatice osvojile broncu u parovima!

Finale ženskog dijela Zagreb Opena održat će se sutra (subota) u 13:45 između Bjelorusije i Japana, a muško finale je na rasporedu pola sata kasnije sa predstavnicima Švetske i Češke

Hrvatske stolnotenisačice Mateja Jeger i Mirela Đurak u petak su osvojile brončanu medalju u konkurenciji parova, nakon što su na međunarodnom ITTF turniru Zagreb Open koji se održava u Domu sportova svladale četvrte nositeljice Njemice Chantal Mantz i Wan Yuan sa 3:2 (9, -9, -10, 7, 9). Naše natjecateljice zaustavljene su u polufinalu u kojem su bolje bile predstavnice Bjelorusije Nadežda Bogdanova i Daria Trigolos. Meč se završio s 3:1 (9, 1, -9, 10). Iako su naše cure imale priliku izjednačiti, u drugom setu ispustile su dvije ključne set lopte.

O tom propustu razgovarali smo s izbornicom Tian Yuan. Izbornica smatra kako je to sastavni dio stolnog tenisa, no ipak nadodaje kako njene cure nisu još dovoljno iskusne te da će s njima puno više razgovarati uoči nadolazećeg svjetskog prvenstva krajem mjeseca u njemačkom Düsseldorfu.

Dotaknuli smo se i očekivanja s izbornicom, vezano za nadolazeće svjetsko prvenstvo. Tian Yuan: »Iskreno, nemam velika očekivanja jer cure nisu visoko rangirane, no to ne znači da nam svjetsko prvenstvo neće biti izazov. Prvo moramo proći kvalifikacije, pa ćemo vidjeti što će se dalje događati«. Izbornica je zaključila kako je najvažnija poruka ovog turnira da su cure postale dobra ekipa te kako će vrijeme pokazati koliko su doista dobre«.

Za mišljenje smo u konačnici upitali i naše natjecateljice. Đurak smatra kako je ovo postignuće velika stvar za obje igračice zbog čega su jako sretne. Nadodala je: »Jedino nam je žao što ovo polufinale nismo odigrale bolje. Tajna našeg uspjeha leži u tome što i izvan terena Mateja i ja dobre prijateljice, a to se vidjelo i danas kada smo igrale četvrtfinale i polufinale«.

Finale ženskog dijela Zagreb Opena održat će se sutra (subota) u 13:45 između Bjelorusije i Japana, a muško finale je na rasporedu pola sata kasnije sa predstavnicima Švedske i Češke.

M. Knežević