Zagreb open dvostruko jači nego lani!

Zagreb open dvostruko jači nego lani!

Ne radi se tu samo o broju natjecatelje već i o njihovoj kvaliteti budući da su svi igrači do 10. nositelja među top 50 igrača na svijetu, a slično je i u ženskoj konkurenciji

Idući tjedan, točnije u utorak 19. svibnja u Domu sportova počinje 18. izdanje ITTF stolnoteniskog turnira Zagreb Open, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare. U Zagreb dolazi više od 330 igrača i igračica iz čak 44 države svijeta i s praktički svih kontinenata, a posebno treba istaći da dolazi cijela japanska reprezentacija u pratnji 14 trenera, kao i polovica korejske s 9 trenera. Turnir će se od 19. do 23. svibnja održavati u Domu sportova, a posjetitelji će moći uživati u vrhunskom stolnom tenisu uz besplatan ulaz. Također, organizatori su za finalni dan (subota) najavili domjenak za sve gledatelje.

Renato Čengić, direktor ITTF turnira Zagreb Open 2015. ocijenio je kako će turnir biti dvostruko jači nego prošle sezone. Ne radi se tu samo o broju natjecatelje već i o njihovoj kvaliteti budući da su svi igrači do 10. nositelja među top 50 igrača na svijetu, a slično je i u ženskoj konkurenciji.

Od žena će igrati peta igračica na svijetu – Japanka Kasumi Ishikawa pa 8. na svijetu Ai Fukuhara, također iz Japana itd..

Predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš kaže da je iz organizacijske perspektive ovo postao uistinu veliki svjetski stolnoteniski turnir, koji je uz to i profitabilan za grad Zagreb. »Turnir nije na teret poreznih obveznika, a zaradit će hoteli, Turistička zajednica…«, napominje Pospiš.

Direktor Čengić je izdvojio i neke novosti koje donosi ovogodišnje izdanje turnira: »Osim u seniorskoj konkurenciji žena i muškaraca, kao i onoj do 21 godine, sada ćemo prvi put imati i turnir muških i ženskih parova. Dalje, ove subote, 16. svibnja u Avenue Mallu ćemo cijeli dan, od 9 do 22 sata imati promociju stolnog tenisa i samog turnira«.

Hrvatska će pak na Zagreb Openu biti zastupljena s nešto više od 30 natjecatelja, s iznimkom Andreja Gaćine, sve odreda najbolje što u ovom trenutku Lijepa Naša može ponuditi u ovom sportu.

»Gaćina je nažalost ozlijeđen, nije nastupao niti na SP u Kini, a upitan je bojim se i nastup na Europskim igrama u Bakuu, no zato su svi ostali spremni i dolaze. Ove će godine biti vrlo teško ponoviti rezultate iz prijašnjih godina kada smo imali igrače u finalu, pa čak jedne godine i hrvatsko finale. Iz vrlo jednostavnog razloga, ovo je daleko najjači turnir u Zagrebu, u usporedbi s prijašnjim izdanjima«, kaže Zvonimir Korenić, izbornik muške vrste.

U ime djevojaka novinarima se obratila Ivana Tubikanec: »Mi smo sve kompletne i odreda u dobroj formi. Znam u kakvoj sam ja, ali isto tako znam i za Petru Petek koja igra odlično, s njom sam trenirala zadnjih dana, pa Mateju Jeger. Lea Rakovac i Yuan Tian su igrale i na SP u Kini, sigurno dodatno održale formu visokom. Kada pogledam prvih šest nositeljica na turniru, pa to je doista pravo mini SP«.

Iako zagrebački turnir spada u Challenger seriju, imenima sudionika spada u turnire više kategorije (Major turnire). Ono što ga zasad ‘drži’ ispod je svakako nagradni fond koji je na 35.000 dolara. (zg-magazin / hsts)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni