“Zagreb nije spreman za novi model prikupljanja otpada”

“Zagreb nije spreman za novi model prikupljanja otpada”

HSLS-ov gradski zastupnik Kristijan Jelić na današnjoj je konferenciji za medije poručio kako je sada valjda i vrapcima na grani jasno da Zagreb nije spreman za novi sustav prikupljanja komunalnog otpada koji bi se trebao primjenjivati od subote.

Podsjetio je da je odluka o primjeni novog modela prikupljanja s početkom primjene od 1. srpnja donesena još u veljači, ali je prolongirana na 1. listopada.

»Sad smo nakon punih sedam mjeseci “mudrovanja” opet na početku priče. Profesor Baltazar” je mislio te na kraju smislio da se vrećice ostavljaju navečer ispred haustora kao što se ostavljalo prije uvođenja kanti. Jedina razlika je što su to prije bile crne vrećice, a sad su plave«, rekao je Jelić ustvrdivši kako je riječ o »stvarno kolosalnom napretku u zbrinjavanju otpada«.

Napomenuo je kako u subotu počinje primjena, a u centru grada od predviđenih 150 podzemnih spremnika imamo čak jedan spreman, a da se ne govori o izgradnji na stotine “bokseva” po ostalim kvartovima.

Prometni kolaps u Zagrebu

Čelnik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić ukazao je na prometni kolaps u Zagrebu za koji je optužio novu Gradsku upravu. Naveo je kao primjere pješačku zonu u Staroj Vlaškoj, biciklističke staze na prilazu Gjure Deželića, »sveopću blokadu prometa« na početku školske godine u centru grada zbog kašnjenja ljetnih radova, lošu prometnu regulaciju na početku radova na Aleji Bologne…

»Sada i uz najbolju namjeru rekonstrukcije Jadranskog mosta, Gradska uprava je prometnom politikom ponovno uspjela stvoriti opći prometni kolaps. Građani su kasnili na posao, djeca u školu, dok su zagrebački poduzetnici zasigurno pretrpjeli višemilijunsku štetu«, kaže Klasić.

Dodao je kako Zagrepčani osim isprike zaslužuju transparentnu objavu imena poduzetnika koji je napravio elaborat kao i naknadu svima poduzetnicima kojima je nastala šteta zbog ovog kolapsa.

Zaključio je da je najveći poraz gradonačelnika Tomaševića i stranke Možemo što sve veći broj građana smatra da je pokojni gradonačelnik Milan Bandić gradom vladao uspješno ili barem uspješnije, unatoč njegovim manipulacijama i marifetlucima. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni