“Zagreb nije samo špica i centar, nego svaki njegov kvart”

“Zagreb nije samo špica i centar, nego svaki njegov kvart”

Od početka radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora i uređenju klizišta uz potok Črnomerec prošlo je više od 14 godina, a sve do danas nisu završeni, dok kanalizacijski kolektor nije uopće priključen, upozoreno je na današnjoj konferenciji za novinare koju je sazvao zagrebački HSLS.

Pristupna cesta izgrađena uz kolektor, koja je predstavljena kao jedna od budućih najatraktivnijih zagrebačkih zelenih šetnica i dalje je nedovršen projekt. U taj projekt dosad je uloženo više od 120 milijuna kuna, zbog čega je, pored bolnice u Blatu, riječ o najvećem nedovršenom ulaganju u Zagrebu.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić je istaknuo da je gradonačelnik Tomislav Tomašević odustajanjem od ovog projekta odustao od ekoloških i suvremenih urbanističkih vrijednosti.

»Odustao je od svojih obećanja, politika koje proklamira i zadaća koje su mu građani povjerili. To nije samo još jedno prekršeno predizborno obećanje, nego je u suprotnosti sa svim ciljevima i programima koje je stranka Možemo! proklamirala u javnosti«, rekao je Klasić.

Ustvrdio je kako je suludo obustavljati uređenje šetnice jer je riječ o ulaganju kojim bi se znatno poboljšala i komunalna kvaliteta života 7000 Zagrepčana.

Pozvao je gradonačelnika Tomaševića da se prestane baviti salonskim verzijama zelenih politika, već da i on i njegova stranka počnu provoditi politiku koja je u službi građana te zaključio kako Zagreb nije samo špica i centar, nego svaki njegov kvart.

Vedran Jerković, predstavnik stranke Fokus te svakodnevni korisnik šetnice rekao je kako se njegova kćer koja je već osam godina u invalidskim kolicima prisiljena igrati se na asfaltu, budući da ulaz na šetincu uopće nije prilagođen osobama s invaliditetom.

Za uređenje dječjeg igrališta uz šetnicu potoka Črnomerec prikupljeno je više od 1000 potpisa građana. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni