Zagreb nakon 10 godina ostao bez ATP teniskog turnira

Zagreb nakon 10 godina ostao bez ATP teniskog turnira

Zbog nedostatka partnerstva i sponzorstva Zagreb Indoors od sljedeće se godine održava u Sofiji

Nakon 10 godina održavanja u glavnom gradu Hrvatske, gasi se teniski turnir PBZ Zagreb Indoors, a od 2016. godine održavat će se u Sofiji.

Objavu uprave turnira prenosimo u cijelosti:

“Najljepše svima zahvaljujemo na deset predivnih godina druženja, korektnom izvještavanju i velikom zanimanju za ATP teniski turnir PBZ Zagreb Indoors.

Turnir se 2016. godine seli u glavni grad Bugarske, Sofiju. Veliki rezultati i pohvale igrača za organizaciju proteklih 10 godina Indoorsa, uvijek će ostati zapisani u analima bijelog sporta. Nastupila su velika svjetska teniska imena: Novak Đoković, Andy Murray, Stan Wawrinka te perjanice hrvatskog tenisa i osvajači zagrebačkog turnira: Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig te Ivo Karlović i Borna Ćorić. Hrvatska publika uživala je u istinskom tenisu, a mladi naraštaji imali su rijetku priliku zaigrati s profesionalnim igračima i osjetiti pravu turnirsku atmosferu.

Doveli smo CNN u Zagreb, na 5 kontinenta u više od 160 zemalja svijeta, slika Zagreba i TV prijenosi obišli su svijet. Veliko srce organizatora i partnera stvorili su ugođaj o kojem će se još dugo pričati. Na ponos i ugled gradu Zagrebu“, priopćila je uprava turnira na čelu s Brankom Horvatom i Goranom Ivaniševićem.

Podsjetimo, Marin Čilić je s četiri zagrebačka trijumfa (2009., 2010., 2013., 2014.) rekorder Zagreb Indoorsa na kojemu je 2006. Ivan Ljubičić postao prvim pobjednikom, pobijedivši na putu do naslova današnje velike zvijezde, a tadašnje velike nade svjetskog tenisa, Andyja Muraryja i Novaka Đokovića. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni