Zagreb na europskom vrhu po čistoći turističkog smještaja

Zagreb na europskom vrhu po čistoći turističkog smještaja

U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto

Zagreb je po čistoći turističkog smještaja među prve tri europske metropole po ocjenama korisnika globalnih rezervacijskih smještajnih platformi – Booking.com, Airbnb i Tripadvisor. Pokazalo je to nedavno provedeno istraživanje s kojim su se pohvalili iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Neke od recenzija gostiju svoj boravak u glavnom gradu Hrvatske opisuju kao „blistavo čist“ i „besprijekorno čist“.

Naime, s obzirom na to da su, s pojavom pandemije, zahtjevi oko higijene putovanja dodatno narasli te je provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika spomenutih platformi za rezerviranje smještaja. Istraživanje je objavio britanski portal ShowersToYou.co.uk, a temelji se na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima. U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo visoko 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741.

„Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje i izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatom“, izjavila je direktorica Turističke zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld koja je zagrebačkim pružateljima smještajnih usluga čestitala na ovom sjajnom rezultatu.

Uz to, iz TZGZ-a ističu da su i za promotivni film Zagreb Loves You osvojili nagradu u kategoriji „The Best Culture and Heritage“ na nedavnom online BH Tourism Film Festivalu 2020. u Sarajevu.

To je ujedno i peta nagrada tom filmu koji je nastao u ožujku prošle godine, u trenutku kada je Zagreb bio pogođen s dvije nesreće odjednom – pandemijom i potresom, zbog čega se, kako kažu, i razlikuje od uobičajenih turističkih promotivnih filmova te je i okosnica sveobuhvatne kampanje #ZagrebLovesYou.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni