Zagreb – lokacija snimanja Netflixove serije Medical police

Zagreb – lokacija snimanja Netflixove serije Medical police

Globalni streaming servis Netflix trenutno snima novu seriju »Medical police«, a za jednu od lokacija producenti su odabrali Zagreb, gdje je danas, na Trgu bana Jelačića započelo snimanje.

U ime gradonačelnika Zgreba i predsjednika Turističke zajednice grada Zagreba Milana Bandića, izjavu za medije o značaju ovakvih projekata u turističkoj promociji Zagreba i za razvoj filmske industrije je dala direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.

»Snimanje serije na glavnome gradskom trgu od velikog je značaja ne samo za zagrebački već i za hrvatski turizam. Prema podatcima Hrvatskoga audiovizualnog centra čak 5 % turista iz Europske unije odabire lokaciju i grad u kojem će provesti godišnji odmor prema svojim najdražim filmovima, odnosno gradovima u kojima su snimani«, rekla je Bienenfeld. Istaknula je da su na snimanju zaposleni i uključeni i naši građani koji rade na produkciji te statisti, frizeri i brojni drugi.

»S ovom ćemo serijom opet skrenuti pažnju na Zagreb i Hrvatsku pa se nadam da će u budućnosti biti još više zajedničkih projekata Grada Zagreba i producentskih kuća«, dodala je direktorica.

Zahvaljujući Gradu Zagrebu što im je izašao ususret i ustupio lokacije, Ivan Petrušić, producent Welcome Produkcije, kuće koja organizira snimanje serije u Hrvatskoj je naglasio da će se u Zagrebu snimati 10 dana te da će naš grad glumiti više gradova – Rigu, Berlin, Firencu, aerodrom u Tampi, ali i da će u nekoliko kadrova Zagreb biti Zagreb. (zg-m)