“Zagreb je već godinama zapušten grad!”

“Zagreb je već godinama zapušten grad!”

»Zašto je tome tako? Zagreb je jednostavno prerastao Milana Bandića, kao što je Agrokor prerastao Ivicu Todorića ili Pevec Zdravka Peveca«, kaže gradski zastupnik Renato Petek

 »Zagreb je već godinama zapušten grad. Niti je pametan, niti održiv, niti ambiciozan grad. Najgori je problem što gradonačelnik i njegova gradska uprava ne vide i ne rješavaju probleme i ne zadovoljavaju potrebe građana koji plaćaju najviši prirez u državi. Za premium prirez se mora isporučiti i premium usluga, a nje u Zagrebu nema!«, ustvrdio je gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez) koji je danas održao konferenciju za novinare u Staroj gradskoj vijećnici.

On tvrdi da se Grad vodi bez jasnog cilja i transparentne strategije upravljanja, projekti se pokreću stihijski, nema sustavnog rada i adekvatnih rješenja za prometne, energetske, kulturne, obrazovne niti bilo koje druge probleme…

»Zašto je tome tako? Zagreb je jednostavno prerastao Milana Bandića, kao što je Agrokor prerastao Ivicu Todorića ili Pevec Zdravka Peveca«, kaže gradski zastupnik koji smatra da ovako velik i kompleksan sustav zahtjeva »ozbiljnog, kompetentnog i modernog gradonačelnika, a ne mikro menadžera kao što je Milan Bandić«.

Smatra kako netko tko odlučuje o stavljanju zakrpa na cesti ili brine oko šišanja trave i zapošljavanju čistačice i njenom koeficijentu, nije u stanju s vrha upravljati sustavom europske metropole.

»I toga nam je dosta! Svakim danom nastavka bandićevanja, radi se šteta zbog neznanja i nečinjenja, a grad sve više zaostaje. Vrijeme je da Milan Bandić ode kako bi Zagreb krenuo napredovati«, poručuje Petek koji je jučer na Facebooku objavio manju galeriju fotografija iz tri gradske četvrti, Trnje, Gornji Grad i Trešnjevka s, kako kaže, urbanističkim užasom i kaosom.

»To su lokacije koje su ostale iste kao prvog dana kada je Bandić postao gradonačelnik«, prokomentirao je Renato Petek koji napominje kako se ovdje ne radi o »neuspjelom projektu obnove fasada« ili borbe s grafitima ili pukog održavanja prometnica i infrastrukture, već završetku urbanizacije nekog kvarta i dovoljno velikim područjima gdje su mogla nastati moderna naselja s nužnim sadržajem i potpunom komunalnom opremljenošću.

Podsjetio je kako je gradonačelnik Bandić u pet godina imenovao već šestog voditelja gradske Čistoće u pet godina.

»Bandić uporno „reciklira“ voditelje, traži rješenja«, navodi Petek koji je gradonačelnika prozvao izravno odgovornim za katastrofalno stanje s gospodarenjem otpadom u Zagrebu.

»Gradio bi ”Beograd na vodi” u Zagrebu, još jedan megalomanski projekt upitne transparentnosti, a nije u stanju u 15 godina riješit ruglo koje gleda kroz prozor svog ureda«, zaključuje gradski zastupnik. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni