“Zagreb je turistička destinacija godine jer razvijamo pametan, održivi cjelogodišnji turizam”

“Zagreb je turistička destinacija godine jer razvijamo pametan, održivi cjelogodišnji turizam”

„Zagreb se više ne doživljava po tome što se u njemu turizam događa mjesec dana za vrijeme Adventa, nego kao kvalitetna destinacija koja ima što pokazati, pogotovo u kulturnom dijelu i u gastronomiji. Treba tako nastaviti i Hrvatska će se moći u pravom smislu hvaliti da nije samo morska destinacija“, istaknuo je ministar Cappelli

Ivana Vranješ

U povodu proglašenja Zagreba turističkom destinacijom godine, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i Turistička zajednica grada Zagreba su u petak, 28. prosinca u hotelu Esplanade organizirali svečani koncert.

Brojne uzvanike oduševili su Zagrebački solisti, izvedbom kompozicije valcera iz baleta Trnoružica Petra Iljiča Čajkovskog te plesni centar Tala, performansima Šuma Striborova i Domaći. U pratnji Zagrebačkih solista dvije skladbe izvela je i glumica Marija Borić.

Koncertu su nazočili slovenski ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Zdravko Počivalšek i ministar turizma Gari Cappelli kao izaslanik predsjednika Vlade te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba.

Počeci kontinentalnog turizma

U prigodnom govoru ministar Cappelli osvrnuo se na prestižnu titulu koju je Zagreb osvojio na turističkoj manifestaciji Dani hrvatskog turizma u listopadu na Hvaru. Istaknuo je kako se uvijek govorilo o uspješnim turističkim rezultatima Dubrovnika, Splita, Rovinja, Poreča, a sada se govori o sjajnom zagrebačkom turizmu, o počecima kontinentalnog turizma.

„U Hrvatskoj smo iskoračili jedan veliki korak naprijed“, rekao je ministar Cappelli te se zahvalio gradonačelniku Bandiću i direktorici TZGZ-a Martini Bienenfeld na svemu što čine za hrvatski turizam, a dio tog velikog mozaika je zagrebački turizam sa sjajnim rezultatima. Najavio je da će Vlada u svojim budućim projektima staviti naglasak na turizam koji je zamašnjak gospodarstva i razvoja Hrvatske.

„Zagreb se više ne doživljava po tome što se turizam u njemu događa mjesec dana za vrijeme Adventa, nego se doživljava kao kvalitetna destinacija koja ima što pokazati, pogotovo u kulturnom dijelu i u gastronomiji. Treba nastaviti tako dalje i Hrvatska će se moći u pravom smislu hvaliti da nije samo morska destinacija“, istaknuo je ministar Cappelli. Spomenuo je da Zagreb ima oko 9 posto više noćenja i 14 posto više turista što su dobre brojke u odnosu na prošlu godinu.

Esplanade – najbolji hotel u Hrvatskoj

Ministar se osvrnuo i na suradnju sa Slovenijom na području turizma. Naime, dvije zemlje zajednički se predstavljaju na kineskom tržištu te su za promociju dobili i prva bespovratna sredstva, oko 200 tisuća eura.

„Ovaj koncert je završnica najbolje turističke godine koju je Zagreb ikad imao u svojoj povijesti. Drago mi je što smo večeras okupili sve one koji su zaslužni za sjajan uspjeh Zagreba koji je proglašen ne samo šampionom hrvatskog turizma , nego je i City break destinacija. Hotel Esplanade je proglašen za najbolji gradski hotel kao i za najbolji hotel u Hrvatskoj, dakle imamo više razloga za slavlje. To je samo poticaj da tako trebamo nastaviti raditi i slijedeće godine. Zagreb je proglašen šampionom hrvatskog turizma jer u Turističkoj zajednici grada Zagreba s našim partnerom Gradom Zagrebom, uz podršku Ministarstva turizma i Turističke zajednice Hrvatske razvijamo jedan pametan, održivi turizam koji traje od početka do kraja godine“, rekla je za ZG-magazin Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Nagrada za hotel godine na Danima hrvatskog turizma je veliko priznanje za sve zaposlenike prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade.

„Ovaj hotel to zaslužuje. Postoji od 1925. godine i jedan je od znakova Zagreba i Hrvatske što se tiče hoteljerstva. Drago nam je da ovaj hotel i danas pruža vrhunsku kvalitetu usluge i da nešto znači za hrvatski turizam. Hotel je oduvijek imao jednu uslugu koju gosti osjete kao uslugu ljudi koji vole, poštuju ovaj hotel, a isto tako poštuju i goste. Usluga našeg hotela se teško može naučiti, a prenose je stariji zaposlenici na mlađe generacije zaposlenika“, rekao je za ZG-magazin Ivica Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni