“Zagreb je postao grad betonizacije i nekontrolirane gradnje”

“Zagreb je postao grad betonizacije i nekontrolirane gradnje”

Pokret za modernu Hrvatsku u nedjelju je u druženju s građanima na više zagrebačkih lokacija predstavio je svoje kandidate za Gradsku skupštinu i predizborni program.

Kandidati Pokreta su istaknuli kako se smatra da je Zagreb socijalno osjetljiv grad, iako u praksi i nije baš tako. Smatraju da Grad mora osigurati puno više dječjih vrtića, a najboljim učenicima i studentima više stipendija jer je njihovo znanje jamstvo bolje budućnosti svih građana.

Zagreb je i grad umirovljenika s iznimno malim mirovinama. Stoga će se kandidati Pokreta zalagati za povećanje mirovina i gradskih potpora, uz jasne socijalne kriterije.

Posebno je naglašeno da je Zagreb postao grad betonizacije i nekontrolirane izgradnje u kojem bogati investitori grade što žele, kako žele i gdje žele, a gradska uprava na sve to zatvara oči i izdaje dozvole. Istovremeno se obnova grada obnavlja sporo kao da se potres u Gradu Zagrebu nije ni dogodio te mnogi građani još uvijek žive u privremenom smještaju.

I jasna kontrola djelovanja Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga bit će ključna zadaća Pokreta za modernu Hrvatsku u Gradskoj Skupštini.

Tražit će i da se »lokalnim šerifima«, odnosno svim čelnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave mogućnost vladanja ograniči na dva uzastopna mandata jer je zbog nesposobnosti i nepoštenja nekih među njima »i jedan mandat previše«. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni