Zagreb je najveći proizvođač jagoda u Hrvatskoj

Zagreb je najveći proizvođač jagoda u Hrvatskoj

Na Trgu kralja Tomislava gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio, 19. po redu, manifestaciju Dani zagrebačkih jagoda.

»Na 55 ha, 45 proizvođača s područja grada Zagreba, proizvede godišnje 1200 tona jagoda što Zagreb čini najvećim proizvođačem jagoda u Hrvatskoj«, rekao je gradonačelnik Bandić pozvavši sugrađane da tijekom svibnja i lipnja kupe ovo slatko voće na čak 80-ak frekventnih lokacija u gradu.

Zahvalivši svim proizvođačima na trudu, gradonačelnik je napomenuo da Zagreb ima tri poljoprivredna brenda – Zg sirek, Zg trešnju i Jagodicu Purgericu.

»Ova manifestacija počela je prije 18 godina skromno, s nekoliko uzgajatelja i dva, tri štanda. Danas smo uz potporu gradonačelnika i Grada, došli do toga da samo u Zagrebu imamo 45 proizvođača i oko 20-tak proizvođača s područja Zagrebačke županije te možemo u potpunosti snabdjeti Zagreb bez potrebe za uvozom«, rekao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg podsjetivši da su prije tri godine brendirali zagrebačku jagodu, sorte clery, jolly i assia.

»Sve Jagodice Purgerice moraju zadovoljavati visoke kriterije kvalitete stoga pozivam sugrađane da kupuju s povjerenjem«, dodao je.

Dani zagrebačkih jagoda održavaju se u organizaciji Udruge uzgajatelja jagoda grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni