Zagreb je motiviran za organizaciju Univerzijade

Zagreb je motiviran za organizaciju Univerzijade

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb i ugodan boravak u gradu sporta i etabliranih svjetskih sportskih manifestacija, zamjenica Pavičić Vukičević naglasila je da je Zagreb spreman za svaki sportski izazov, te među ostalim, podsjetila da je 1987. bio domaćinom vrlo uspješne Univerzijade

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević primila je jutros tročlano izaslanstvo Europske sveučilišne sportske asocijacije koje je predvodio predsjednik Adam Roczek, a koji borave u četverodnevnom evaluacijskom posjetu Zagrebu u povodu zajedničke kandidature Zagreba i Rijeke za domaćinstvo Europskih sveučilišnih igara 2016. U društvu s gostima iz EUSA-e, bili su i čelni ljudi Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

Zaželjevši gostima dobrodošlicu u Zagreb i ugodan boravak u gradu sporta i etabliranih svjetskih sportskih manifestacija, zamjenica Pavičić Vukičević naglasila je da je Zagreb spreman za svaki sportski izazov, te među ostalim, podsjetila da je 1987. bio domaćinom vrlo uspješne Univerzijade.

europska univerzijada

Na sastanku u gradskoj upravi potvrđena je spremnost i motivacija glavnoga grada Hrvatske da još jednom organizira ovako veliku i značajnu sportsku priredbu koja će donijeti novi pozitivni impuls, ne samo u sportskom nego i u društvenom smislu.

Podsjetimo, u suradnji s resornim ministarstvom, te potencijalnim domaćinima Zagrebom i Rijekom s pripadajućim sveučilištima, kandidaturu dvaju gradova za organizaciju Europskih sveučilišnih igara 2016. pokrenuo je Hrvatski akademski sportski savez.

Uz zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević, u ime Grada sastanku je prisustvovala pomoćnica pročelnika za obrazovanje, kulturu i šport, proslavljena hrvatska atletičarka Đurđa Fočić Šourek, a uz predsjednika EUSA-e, bio je glavni tajnik Matjaž Pečovnik i član IO-a Česlovas Garballauskas, te predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza: predsjednik Zrinko Čustonja, potpredsjednik Haris Pavletić, glavni tajnik Ronald Štrumberger, predsjednik Nadzornog odbora Marko Žunić i članica IO-a Sanja Ćurković. (zagreb.hr / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni