Zagreb izabran za najbolju božićnu destinaciju Europe

Zagreb izabran za najbolju božićnu destinaciju Europe

Prema izboru portala European Best Destinations, grad Zagreb je u petak proglašen najbooljim turističkim odredištem u vrijeme Božića. Iako se Advent u Zagrebu već zadnjih par godina spominje ponajboljom manifestacijom takve vrste u Europi, sada je stigla i službena potvrda za to.

U desetodnevnoj anketi portala sudjelovale su ukupno 101.703 osobe iz 176 država svijeta, što je rekordan broj sudionika, a glavni grad Hrvatske dobio je skoro 30.000 glasova (29.901). Iza Zagreba ostali su Strasbourg i Aachen na drugome i trećem mjestu, za kojima slijede redom Colmar, Bruxelles, Leipzig, Rothenburg, Nürnberg, Lille i Dresden.

»Dođite i uvjerite se zašto je glavni grad Hrvatske posjetilo veći broj turista za vrijeme Adventa; upoznajte idilični stranu i sudjelujte u tematskim programima koji se odvijaju na ulicama i trgovima diljem centra grada«, navodi se na portal. Opisuje se kako Zagreb u vrijeme došašća nudi posebnu atmosferu koja se jednostavno mora doživjeti: »Gradske ulice i trgovi pozivaju vas da raspustite kosu i sudjelujete u pjevanju, plesu i drugim vrstama zabave s obitelji i prijateljima«.

Među 20 odredišta koja se »moraju vidjeti« u vrijeme adventa, odnosno preporuča se posjetiti ih su još i Berlin, Birmingham, Cologne, Colmar, Hasselt, London, Manchester, Tallinn, Stockholm i Beč.

Za dobra plasman Zagreba zacijelo su zaslužni i naši sugrađani koji su svom gradu podarili glas, a njima preostaje da uživaju u najljepšem advenstkom događanju u Europi.

Više informacija na: http://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni