Zagreb, Ivanec i Jastrebarsko su poželjni gradovi za strane investitore

Zagreb, Ivanec i Jastrebarsko su poželjni gradovi za strane investitore

Tekućim istraživanjem za 2016./2017. prikupljeni su podaci za 481 lokaciju za šest kategorija: Gospodarski potencijal, Radno okruženje, Isplativost, Infrastruktura, Naklonjenost poduzetništvu, FDI strategija

Publikacija Financial TimesafDi Intelligence Magazine svrstao je Zagreb na visoko četvrto, odnosno deveto mjesto u kategorijama Veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života te južnoeuropski gradovi budućnosti.

Riječ je o magazinu secijaliziranom za teme koje zanimaju strane investitore, procjenjujući najperspektivnije lokacije u Europi. Predmetom istraživanja su svi gradovi i regije Europe, a podatke za istraživanje prikupljaju, obrađuju i pripremaju stručni analitičari fDi Intelligence-a pomoću fDi alata, anketa i drugih izvora.

Tekućim istraživanjem za 2016./2017. prikupljeni su podaci za 481 lokaciju za šest kategorija: Gospodarski potencijal, Radno okruženje, Isplativost, Infrastruktura, Naklonjenost poduzetništvu, FDI strategija.

Slijedom provedenih istraživanja u više kategorija dodjeljuju nagrade Gradovi i regije budućnosti, a obzirom na rezultate za Grad Zagreb su najznačajnije, već navedene, nagrade:

 • fDi – južnoeuropski gradovi budućnosti – Grad Zagreb je na 9. mjestu u Top 10 i jedan od pobjednika najperspektivnijih lokacija južne Europe za 2016./ 2017.

 • fDi – veliki europski gradovi budućnosti – ljudski kapital i način života – Grad Zagreb je na 4. mjestu u Top 10 i jedan je od pobjednika za 2016. / 2017.

Dodjela nagrada održat će se, 15. ožujka, u 12,00 sati, u Hotelu Barriere le Majestic u Cannesu.

Od hrvatskih gradova nagrađeni su još i Grad Ivanec na 1. mjestu te Grad Jastrebarsko na 7. mjestu liste Top 10 mikro gradova u Europi s najboljim strategijama za privlačenje stranih ulaganja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni