Zagreb i Šangaj prijateljski gradovi

Zagreb i Šangaj prijateljski gradovi

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin primila je u ponedjeljak 7. studenoga delegaciju prijateljskog grada Šangaja predvođenu potpredsjednikom  Stalnog odbora Skupštine Xue Chaom.

Na sastanku u Gradskoj upravi razgovaralo se o razmjeni iskustava u rješavanju očuvanja baštine i tradicije uz planiranje i daljnju izgradnju grada, zakonskim i pravnim okvirima te budućoj razmjeni stručnjaka na područjima kulture, turizma i baštine.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin posebno je istaknula vrlo dobru kulturnu suradnju između Kine i Hrvatske.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Tedi Lušetić napomenuo je kako se Zagrebačka filharmonija upravo sprema na turneju po Kini gdje će između pet ostalih gradova posjetiti i Šangaj izvodeći djela hrvatskih autora. Gosti su se zahvalili na vrlo konstruktivnom sastanku i izrazili želju da delegacija Zagreba iduće godine posjeti njihov grad.

U izaslanstvu grada Šangaja bili su Xue Mingyang, član Stalnog odbora Skupštine, predsjednik Odbora za obrazovanje znanost i kulturu,  Wei Rui, zamjenica glavnog direktora Glavnog ureda Stalnog odbora, direktorica Odbora za urbano graditeljstvo i zaštitu prirode,  Yu Zhiqiang, direktor Ureda za unutarnje i pravosudne poslove Skupštine, Hao Gang, zamjenik tajnika Glavnog ureda Stalnog odbora Skupštine, Ding Jialai, zamjenik tajnika Odjela za vanjske poslove Glavnog ureda Stalnog odbora Skupštine; te predstavnici veleposlanstva NR Kine u RH: Zhao Deyong, savjetnik u Veleposlanstvu NR u RH i Wang Yucai, treći tajnik u Veleposlanstvu NR Kine u RHj.

Sastanku su, uz zamjenicu gradonačelnika prisustvovali i Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Darko Šiško, pomoćnik pročelnika Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, Stipe Tutiš, pomoćnik pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Tin Pažur, predsjednik skupštinskog Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju, Mirjana Lichtner Kristić, tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba, , Tihana Marić, voditeljica Službe za međugradsku suradnju.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni