Zagreb i Peking iskazali zajednički interes za jačanjem suradnje

Zagreb i Peking iskazali zajednički interes za jačanjem suradnje

Poseban interes za suradnjom postoji na području kulture, a među ostalim, jedan od dogovorenih projekata koji će zajedno organizirati je proslava kineske Nove godine na glavnome zagrebačkome trgu

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu svoje zamjenice Vesne Kusin i suradnika jutros je u zgradi Gradske uprave primio izaslanstvo Grada Pekinga koje je predvodio viši savjetnik Vlade Grada Li Wei.

U prijateljskome razgovoru visokih izaslanstava dvaju glavnih gradova koji ove godine bilježe 20 godina prijateljstva, iskazan je zajednički interes za jačanje suradnje, posebno na području kulture, a među ostalim, jedan od dogovorenih projekata koji će zajedno organizirati je proslava kineske Nove godine na glavnome zagrebačkome trgu.

Najavljeno je i da će izaslanstvo Pekinga danas prisustvovati potpisivanju sporazuma Kineskog muzičkog konzervatorija i Muzičke akademije u Zagrebu. Bit će to prigoda, rečeno je, za razgledavanje zagrebačkoga hrama glazbe u kojem su objedinjeni svi odsjeci Akademije, donedavno rapoređeni na čak četiri gradske lokacije.

Gosti su gradonačelniku Bandiću prenijeli poziv gradonačelnika Pekinga da, u godini obilježavanja dva desetljeća suradnje, sa suradnicima posjeti Peking, a među ostalim, spomenuta je i odlična suradnja Zagreba i Šangaja te važna uloga gradova, posebno glavnih, u povezivanju i jačanju odnosa između zemalja.

Uz višeg savjetnika Vlade Pekinga u posjet zagrebačkom gradonačelniku došla je i veleposlanica NR Kine NJ.E. Deng Ying te generalni direktor Ureda za kulturu Vlade Pekinga Chen Dong, izvršni zamjeni predsjednika medijske mreže i predsjednik pekinške radio stanice Xi Weihang, zamjenica glavnog direktora Ureda za međunarodne odnose Vlade Pekinga Zhang Qian i član Uprave međunarodne kulturne udruge Zhang Aijun. (zagreb.hr /zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni