Zagreb i Beograd ponovno povezani zračnim putem

Zagreb i Beograd ponovno povezani zračnim putem

Direktor Uprave Air Serbije Dane Kondić naglasio je posebnost današnjeg dana jer se nakon dugo vremena Zagreb i Beograd ponovno zračno povezuju što će, kako vjeruje, pridonijeti i boljem povezivanju i ekonomije i politike dviju zemalja

Beograd i Zagreb su nakon 23 godine ponovno povezani zračnim putem. Zrakoplov kompanije Air Serbia Novak Đoković sa 100 putnika jutros je sletio u Zračnu luku Zagreb i tako povezao hrvatsku i srbijansku metropolu. Zrakoplovi Air Serbije će na relaciji Beograd – Zagreb redovito letjeti dva puta na dan, ujutro i u poslijepodnevnim satima, a let traje 45 minuta. Zagreb je, inače, četvrto odredište Air Serbije u Hrvatskoj, nakon Splita, Pule i Dubrovnika.

Današnji let kasnio je 30-ak minuta zakašnjenja, što je objašnjeno operativnim razlozima pri polasku iz Beograda, a tim je zrakoplovom osim vodećih ljudi Air Serbije i predstavnika srbijanskoga civilnog zrakoplovstva i nekoliko državnih dužnosnika stiglo u Zagreb i 40-ak novinara te turističkih agenata od kojih će 20-ak ostati na trodnevnom studijskom boravku u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Na konferenciji za novinare koja je uslijedila direktor Uprave Air Serbije Dane Kondić naglasio je posebnost današnjeg dana jer se nakon dugo vremena Zagreb i Beograd ponovno zračno povezuju što će, kako vjeruje, pridonijeti i boljem povezivanju i ekonomije i politike dviju zemalja.

Zagreb je četvrta destinacija u Hrvatskoj koju nakon Dubrovnika, Splita i Pule Air Serbia povezuje letovima s Beogradom, gdje je primjetan i porast zanimanja za letovima prema Hrvatskoj, kazao je Kondić dodajući da su samo od lipnja do kraja rujna na svim letovima prema Hrvatskoj i nazad prema Beogradu prevezli oko 50 tisuća putnika, što je ocijenio i njihovim doprinosom turističkom prometu između dvije zemlje.

Podsjetimo, prvi let na liniji Beograd-Zagreb bio je u veljači 1928. s tvrtkom Aeroput, prethodnikom nekadašnjeg JAT-a, a tu je liniju JAT ponovno uspostavio u travnju 1947. i održavao ih do kolovoza 1991. (hrt / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni