Zagreb film festival traje do 21. studenoga

Zagreb film festival traje do 21. studenoga

Trostrukim laureatom ovogodišnjeg Sundance festivala, kosovskim filmom Košnica, u režiji Blerte Basholli, sinoć je započeo 19. Zagreb film festival. Od 14. do 21. studenoga na repertoaru će se naći preko 130 filmskih ostvarenja iz cijeloga svijeta.

Filmovi će se prikazivati u Kinu SC, Kinu Tuškanac, Teatru &TD, Uraniji i HUB-u 385, ali i na online platformama kinoeuropa.hr, croatian.film i ondemand.kinomeetingpoint.ba.

“Svatko tko se bavi nečim kontinuirano već 19 godina zaslužuje priznanje. Zagreb film festival se s pravom nalazi na kulturnoj mapi našeg grada i vjerujem da je puno značio generacijama filmaša. Siguran sam da će i ovogodišnje izdanje biti na nivou te da će nas obogatiti, oplemeniti i učiniti boljim ljudima”, rekao je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet otvorivši Festival u Studentskom centru

Zagreb Film Festival jedna je od centralnih i najposjećenijih kulturnih manifestacija te najveći međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Održava se tijekom studenog u Zagrebu te publici predstavlja najbolje od recentne nezavisne međunarodne i domaće filmske produkcije.

Od svojih početaka ZFF je usmjeren ka otkrivanju i promicanju suvremenog nezavisnog filma i debitantskih radova redatelj/ica iz cijelog svijeta. Nudeći tijekom gotovo dva desetljeća festivalsku, a kasnije i distribucijsku platformu, te prikazujući ostvarenja koja često mimoilaze repertoare multipleks dvorana, festival je odigrao ključnu ulogu u odgajanju generacija publike koja uživa u filmskoj umjetnosti.

Više na stranici Zagreb film festival. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni