Zagreb donirao udžbenike Vrbovcu i školama s poplavljenih područja Slavonije

Zagreb donirao udžbenike Vrbovcu i školama s poplavljenih područja Slavonije

»Vidimo se i iduće godine na istome mjestu! Jako mi je stalo da Vlada za sljedeću školsku godinu svoj djeci Hrvatske osigura besplatne udžbenike. Mi smo i nadalje spremni osiguravati udžbenike za zagrebačke školarce«, poručio je zagrebački gradonačelnik

Kao i prošle godine Grad Zagreb je osigurao udžbenike za 1 272 učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja – općine Gunje, Vrbanje, Drenovaca i Vrbovca.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je s predstavnicima Ureda za obrazovanje, pročelnikom Ivicom Lovrićem i pomoćnicom pročelnika Katarinom Milković prisustvovao podjeli besplatnih udžbenika u tamošnjim školama. Na ovoj su gesti zahvalili Anto Gutić, Jakša Seštić i Velimir Redl, općinski načelnici Gunje, Drenovaca i Vrbanje.

Zagrebačko izaslanstvo su u OŠ Antuna i Stjepana Radića u Gunji dočekali učenici kako bi članovima izaslanstva zahvalili prigodnim programom, pjesmom i plesom. Ravnatelj škole Stipica Mišura je istaknuo da je ovo već peta godina zaredom kako Grad Zagreb njihove učenike daruje školskim priborom i kako se nada daljnjoj odličnoj suradnji. Rekao je također kako to nije jedina pomoć koju Grad Zagreb pruža ovdašnjim mališanima. Naime, najmlađi Gunjani svako ljeto odlaze na besplatno sedmodnevno ljetovanje, a o Sv. Nikoli od Grada Zagreba dobivaju simbolične pakete. U Gunji je 247-ero osnovnoškolaca i 104 srednjoškolca dobilo udžbenike.

»Siromašan je čovjek koji u svome srcu nema mjesta za drugoga«, naglasio je gradonačelnik Bandić i podsjetio kako je ova općina u svibnju 2014. teško stradala u poplavama te je zaključio da Grad Zagreb kao najrazvijeniji hrvatski grad mora drugima pomagati.

Veselo je bilo i u OŠ Ivana Meštrovića u Drenovcima jer je ravnateljica škole Marijana Raguž sa svojim učenicima pripremila pravu malu zabavu. Općina Drenovci i naselja Posavski Podgajci, Račinovci i Đurići su iskazali potrebu za dijelom udžbenika i nastavnih pomagala za još 376 učenika.

Pjesme i plesa nije nedostajalo ni u vrbanjskoj Osnovnoj školi Mare Švel Gamiršek Također, i 248 učenika te škole kao i stošinačke te Josipa Kozarca treba pomoć za nabavu udžbenika. »Veliko nam je zadovoljstvo ugostiti ljude koji razumiju naše potrebe, koji nas čuju i slušaju i koji nam pomažu«, naglasila je ravnateljica OŠ M. Š. Gamiršek Dara Brčić.

»Vidimo se i iduće godine na istome mjestu! Jako mi je stalo da Vlada za sljedeću školsku godinu svoj djeci Hrvatske osigura besplatne udžbenike. Mi smo i nadalje spremni osiguravati udžbenike za zagrebačke školarce, a ići ćemo s prijedlogom prema Vladi da država osigura za ostatak Hrvatske«, rekao je gradonačelnik. Poklone koje je dobio kao znak zahvalnosti je uručio obiteljima s najviše djece u općinama koje je posjetio.

Na kraju radnog posjeta, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika je posjetila OŠ Vrbovec i Područnu školu Preseka kako bi im dostavila školske materijale za 306 učenika. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni