Zagreb donirao sanitetsko vozilo Klinici za infektivne bolesti

Zagreb donirao sanitetsko vozilo Klinici za infektivne bolesti

Ravnateljica Markotić je naglasila da je vozni park Klinike dotrajao, a potrebe su velike te se od Ministarstva zdravstva ne može za sve dobiti novac:  „Imamo sanitetsko vozilo koje nije imalo grijanje. Ovo novo vozilo je prilagođeno za vožnju djece i odraslih“

Klinika za Infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u petak je obogatila svoj vozni park novim, modernim sanitetskim vozilom vrijednim oko 50 000 eura. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je ključeve sanitetskog vozila marke Citroën Jumper svečano uručio ravnateljici Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, prof. dr. Alemki Markotić.

Tom je prigodom istaknuo značajan partnerski odnos Grada Zagreba, odnosno Gradskog ureda za zdravstvo i svih zagrebačkih bolnica.

„Bilo da su zagrebačke bolnice u državnom ili gradskom vlasništvu, nikad nismo radili razdjelnicu”, kazao je Bandić i dodao kako je važno da nitko nije odbio nekoga primiti bilo u gradskoj, bilo u državnoj bolnici. “Prema tome, one su zakon spojenih posuda, prst i nokat. Na tom tragu je naš partnerski odnos i suradnja sa svakom bolnicom od Rebra, Petrove, Merkura, Vinogradske, Instituta za tumore…”.

Gradonačelnik je pojasnio da se Klinici za infektivne bolesti daje vozilo kako bi pacijenti mogli stići na vrijeme i dobiti adekvatnu medicinsku njegu. Kazao da Grad donira sanitetsko vozilo koje vrijedi više od 40 ili 50 tisuća eura s PDV-om, a koristit će se za spašavanje neprocjenjivog ljudskog života.

Gradonačelnik je zaželio da svi koji dođu vozilom budu izliječeni i da ono bude što manje u prometu, ali uvijek na usluzi.

Ravnateljica prof. dr. Markotić je zahvalila na donaciji te je pohvalila suradnju Klinike s gradonačelnikom Bandićem i Gradskim uredom za zdravstvo.

„Nikada se nije pravila razlika što smo državna bolnica. Kod god je trebalo, pogotovo u epidemiji gripe, Grad Zagreb i Gradski ured za zdravstvo su razumjeli naše potrebe i situaciju i pomogli. Vjerujem da će tako biti i dalje“, rekla je Markotić.

Naglasila je da je vozni park Klinike star, odnosno dotrajao, a potrebe su velike te se od Ministarstva zdravstva ne može dobiti novac za sve te potrebe.

„Ovo je vrijedna donacija. Imamo sanitetsko vozilo koje nije imalo grijanje. Ovo novo vozilo je prilagođeno za prijevoz djece i odraslih. Opremljeno je s dva vrata koja se s obje strane mogu klizno otvarati tako da je lakše manipulirati s pacijentima koji su nepokretni”, kazala je ravnateljica Markotić i pojasnila da će se vozilo koristiti za prijevoz pacijenata u druge ustanove, kad je potrebna dijagnostika.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni