Zagreb domaćin Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe

Zagreb domaćin Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe

Treći Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održat će se u Zagrebu na Međunarodni dan žena, 8. ožujka 2018., istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Na Kongresu što ga organizira Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb, a pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović će nazočiti 500-tinjak poduzetnica iz svih krajeva Hrvatske te gošće i gosti iz jugoistočne Europe.

»Za sve poduzetnice iz jugoistočne Europe ovaj Kongres je prilika za predstavljanje i povezivanje, razmjenu korisnih informacija, savjeta i iskustava u ostvarenju vlastitih poduzetničkih snova. Vjerujem da će za mnoge ovogodišnja tema Kongresa „Uspješne poduzetnice – izvor naše motivacije ili frustracije“ biti ohrabrujuća i motivirajuća u nakani da postanu poduzetnice i da ostvare poduzetničke pothvate«, naglasila je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić.

Idejna začetnica i voditeljica Virtualnoga ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić je istaknula kako je jedna od zadaća Kongresa da smanji marginaliziranost žena u poslovnome svijetu i diskriminiranost u društvenome djelovanju. »Kongres je platforma za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unaprjeđenje poslovne mreže poduzetnica kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog uspjeha što izvjesniji«, napomenula je.

Također je dodala da će Marie-Luise Dött, zastupnica vladajućeg CDU-a u Bundestagu održati motivacijsko predavanje kojim će se otvoriti radni dio ove manifestacije.

U sklopu Kongresa organiziran je Poduzetnički sajam za sve poduzetnice koje svoje proizvode i usluge žele predstaviti i ponuditi. Bosna i Hercegovina je država partner, a partnerska organizacija je Regionalna asocijacija poduzetnica Poslovna žena iz Sarajeva.

Po drugi put će se dodijeliti Povelja – grad prijatelj ženskog poduzetništva koja je ove godine pripala Vukovaru, Pakracu i Petrinji te njihovim gradonačelnicima za svesrdnu potporu i suradnju na provedbi projekata za jačanje poduzetništva.

Svi sadržaji Kongresa su besplatni, a za sudionike nema kotizacije. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni