Zagreb – domaćin klupskog EP-a u taekwondou

Zagreb – domaćin klupskog EP-a u taekwondou

(Foto: Ilustrcija)

Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe

8. Otvoreno europsko klupskog prvenstva u taekwondou bit će održano od 21. do 25. studenoga u Kristalnoj dvorani hotela Westin u organizaciji TKD Jastreb Zagreb i TKD Karlovac.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i počasni predsjednik Organizacijskog odbora Prvenstva, istaknuo je zadovoljstvo što su Hrvatska i Zagreb u otežanim uvjetima po prvi put dobili čast biti domaćin ovog Prvenstva, jednog od najvažnijih natjecanja u taekwondou u svijetu ove godine.

»To je još jedno priznanje hrvatskom sportu i sportašima, te svima koji taekwondo žele podići na još višu razinu. Uz dokazani talent, sportski duh i entuzijazam, uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini, promovirati zdrav način života, našu turističku ponudu ali i organizacijske i turističke kapacitete i u ovakvim, otežanim uvjetima«, rekao je.

Predsjednica Organizacijskog odbora Tamara Pradegan istaknula je da događanja poput ovog brendiraju Zagreb i Hrvatsku kao europsku sportsku destinaciju.

Antonio Barbarino, izaslanik predsjednika ETU (Taekwondo Europe) je objasnio da je prema strogom protokolu ograničen broj ljudi na borilištima. »Raduje nas veliki broj sportaša svih dobnih kategorija te što će nastupiti vrhunski olimpijci poput Jade Jones iz Velike Britanije«, poručio je Barbarino. »Vrlo smo ponosni i želimo pokazati da je i europska taekwondo obitelj spremna pokrenuti natjecanja i da se naši sportaši žele najbolje moguće spremiti za Olimpijske igre u Tokiju 2021. godine«, dodao je.

Među natjecateljima na Prvenstvu bit će i europska prvakinja te hrvatska olimpijka za Tokio 2021., Kristina Tomić. Rekla je da je svim taekwondo natjecateljima laknulo kad su mjere popustile te kada su nakon duže stanke mogli s nastaviti trenirati.

Državni tajnik za sport Tomislav Družak čestitao je organizatorima na odlučnosti i hrabrosti jer su prihvatili domaćinstvo u otežanim uvjetima.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prijavljeni su natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.

Prvenstvo se otvara u subotu, 21. studenoga u 12 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin, a od 13 sati počinju natjecanja kadeta. Seniorke i seniori na rasporedu su posljednja dva dana, 24. i 25. studenoga. (ZG-mag)