Zagreb domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima

Zagreb domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u borilačkim sportovima

(Foto: www.unisport.hr)

Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima održat će se u Zagrebu od 1. do 3. kolovoza. Na prvom izdanju ovog događaja, koji objedinjuje prvenstva u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu, 1300 reprezentativaca sveučilišta starog kontinenta će se nadmetati za titulu europskog sveučilišnog prvaka za 2019. godinu.

Natjecatelji dolaze s 404 sveučilišta iz 36 zemalja, a po broju sudionika ovo je najveći događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u ovoj godini. Organizatori događaja su EUSA i Hrvatski akademski sportski savez uz suradnju nacionalnih i europskih saveza/federacija u ovim sportovima, dok je partner u organizaciji Grad Zagreb.

Natjecanja započinju u četvrtak, odvijat će se od jutarnjih do večernjih sati, a održavat će se u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. „Trešnjevka” (taekwondo) i Dom odbojke „Bojan Stranić”, gdje će se osim natjecanja u karateu, 31. srpnja od 20.30 sati održavati svečana ceremonija otvorenja.

Od hrvatskih predstavnika, najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstveno veleučilište Zagreb.

Ulaz na sportska borilišta je slobodan za sve zainteresirane, a sve je borbe s početkom natjecanja moguće pratiti i putem prijenosa uživo na službenom Youtube kanalu (EUSA Combat). (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni