Zagreb domaćin europskog Foruma za gospodarski razvoj

Zagreb domaćin europskog Foruma za gospodarski razvoj

Cilj Foruma je osiguranje platforme za razvoj inovativnih ekonomskih politika, na lokalnoj, nacionalnoj i EU razini

U ponedjeljak, 19. listopada, u 9,30 sati, u Obrtničkoj komori Zagreb, održat će se svečano otvorenje Foruma za gospodarski razvoj EUROCITIES.

Grad Zagreb će u razdoblju od 19. – 21. listopada 2015. biti domaćin foruma za gospodarski razvoj (EDF – Economic Development Forum) koji djeluje u okviru europske Udruge gradova EUROCITIES.

Svrha Udruge je uključivanje gradova Europske unije u procese kreiranja EU politika te suradnja i razmjena iskustava u specifičnim razvojnim problemima i potrebama gradova, a preko sektorskih foruma.

Trenutno se u Udruzi nalazi više od 130 gradova – članova (iz RH jedino Grad Zagreb) i četrdesetak gradova – pridruženih članova (iz RH jedino Grad Rijeka) iz 35 država.

Tematika foruma je “Cities economy towards 2020. and beyond”, a njegova svrha je osiguranje platforme za razvoj inovativnih ekonomskih politika, na lokalnoj, nacionalnoj i EU razini. Sastanci Foruma se održavaju dva do tri puta godišnje, a na njima sudjeluje stotinjak predstavnika gradova koji su članovi EUROCITIES mreže gradova.

U Forumu za gospodarski razvoj – EDF djeluje šest radnih skupina – WG: Poduzetništvo, Inovacije, Međunarodna gospodarska suradnja, Kohezijska politika, Integrirani urbani razvoj i Metropolitska područja.

Osim što će to biti izvrsna prilika za turističku promociju Grada, predstavit će se gradski projekti odnosno razvojna strategija te će se otvoriti mogućnost za buduću suradnju s predstavnicima uprava europskih gradova koji će sudjelovati na Forumu. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni