Zagreb domaćin ekipnog Europskog prvenstva u golfu

Zagreb domaćin ekipnog Europskog prvenstva u golfu

Na zagrebačkom golf igralištu Riverside Golf Zagreb u nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića jučer je svečano otvoreno ekipno Europsko prvenstvo u golfu (European Team Shield Championship), najveće natjecanje u golfu do sada održano u Hrvatskoj, koje traje do 4. kolovoza 2018.

»Ovo natjecanje bi moglo biti novi početak za razvoj ovog prekrasnoga sporta koji ima društvenu, gospodarsku, ali i turističku stranu. Uvjeren sam da će ovaj sportski događaj doprinijeti popularizaciji golfa u Zagrebu i Republici Hrvatskoj«, istaknuo je gradonačelnik i rekao kako je kroz Gradski ured za sport i mlade organizirano učenje golfa, a dvjestotinjak djece bit će u prilici još ove godine proći osnovno školovanje.

Natjecanje organizira Hrvatski golf savez, a nastupa će 13 muških i 10 ženskih ekipa iz ukupno 15 europskih država – Litva, Malta, Grčka, Bugarska, Lihtenštajn, Cipar, Ukrajina, Latvija, Luksemburg, Mađarska, BiH, Makedonija, Poljska, Srbija i Hrvatska.

Hrvatska će nastupiti s muškom ekipom, a predstavljaju nas: Adam Brnić, Lucas Buerk, Lovro Horvat i Ivan Vučemil uz pratnju izbornika Deana Dužaića. (zg-m)