Zagreb dobiva prvi “mačji kafić”

Zagreb dobiva prvi “mačji kafić”

Prvi Mačji café-bar otvara se u Kušlanovoj 6, u ponedjeljak 16. listopada u 8 sati. Posjetitelji će se u njemu uz šalicu mačje kave, cappuccina i dr. moći družiti s umiljatim i socijaliziranim životinjama. Dobrodošlicu će im uz vlasnike Maju i Domagoja poželjeti i sedam njihovih udomljenih mačaka

Sedam će udomljenih maca Zagrepčani moći (po)maziti dok budu uživali u kavi, koktelu i sličnoj ponudi u Cat Caffeu, prvom službenom »mačjem kafiću« u Zagrebu ali i Hrvatskoj, koji se otvara 16.listopada u Kušlanovoj 6, u osam ujutro. Svi se ljubitelji životinja, ali i drugi dobronamjernici mogu tamo zaputiti na šalicu »predenja«. Ideju o tome da gosti kafića mogu u prostoru gdje borave uživati uz mace, proveli su u djelo vlasnici, Maja Mudrovčić Gavran i Domagoj Gavran, veliki ljubitelji životinja, posebice mačaka. Slike i iskustva sa mnogih im putovanja kada je o Cat Caffeu riječ, željeli su i uspjeli realizirati i u Zagrebu, koji se u tome pridružio svjetskim gradovima.

Mačja kava, cappuccino, kokteli, ledeni čaj

U prostoru od oko 150 četvornih metara, vedrih boja s (o)znakama i crtežima mačaka, nudit će se posjetiteljima mačji kokteli, ledeni čaj, mačji sok i cappuccino, mačja kava i drugi topli napitci. Kako nam je rekla Marija Brezak, PR djelatnica kafića i vlasnica papige Arthura, trenutno se završni radovi privode kraju, uključujući i dostavu grebalica za mačke koje će u glavnoj prostoriji moći biti s posjetiteljima. Imat će one svoje igračke, kućice i ostale mačje potrepštine, kao i mjesto gdje će se s užitkom moći (is)pružiti. Socijalizirane su životinje udomljene iz kutinske Udruge za zaštitu životinja jer vlasnica potječe iz tog kraja. Bit će ih sedam i zasada je to konačna brojka inače cijepljenih, steriliziranih i čipiranih životinja (u slučaju da ih netko pokuša otuđiti). Gosti caféa u kojem se neće moći pušiti, ali pripremaju se vanjske terase i za taj »čin«, neće moći ni hraniti mace jer imaju one svoju specijalnu hranu o kojoj brinu Maja i Domagoj.

Peseki bolje da ostanu doma

Također, neće se moći donositi svoji mačji ljubimci, a posjetima peseka mace se ne bi veselile pa je zato – poručuju im – bolje da ostanu – doma! Prostor je caféa, kaže Brezak, oplemenjen logom u liku mačje glave, a i interijer kao i posuđe bit će s likovima mačaka odnosno u tom stilu. Šank će biti ograđen staklenim pregradama a higijena na visokoj razini. Svoje će radove u Cat Caffeu moći predstavljati i umjetnici (nakit, slike), a održavat će se ubuduće tamo i druge edukativne manifestacije s ciljem osvješćivanja javnosti za skrb o životinjama. Posebice danas kada su mnoge od njih zlostavljane, pa će se akcent dati i na edukaciji najmlađih. Cat caffe već sada bilježi suradnju s udrugama za zaštitu životinja s kojima će zajednički raditi i na promoviranju njihovog udomljavanja. Café će raditi od 8 do 23 sata.

Snježana Kratz

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni